Beelden: video gelekt van aanslag London Bridge

08 juni 2017Leestijd: 2 minuten
Foto: AFP

Drie mannen zijn aangehouden tijdens het onderzoek naar de aanslag op London Bridge in de Britse hoofdstad. Twee mannen van 27 en 29 worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag.

De Britse politie zet grote stappen in het onderzoek naar de aanslag van dit weekend waarbij acht doden vielen en zeker vijftig mensen gewond raakten. Drie terroristen reden met een bus in op voetgangers op de London Bridge, waarna ze uitstapten en mensen neerstaken.

Burgers vinden dat de regering niet genoeg doet: ‘Sluit terroristen op’

Aanhoudingen in Ilford

De drie mannen zijn woensdagavond laat aangehouden in de wijk Ilford, in het noordoosten van Londen. Een van de verdachten is opgepakt wegens handel in drugs. Ilford blijkt een centrale rol te spelen in het onderzoek naar de terroristen: eerder op woensdag werd een 30-jarige verdachte gearresteerd na een inval in de wijk.

Woensdag werden ook beelden verspreid van de terroristen die de aanslag op zaterdagavond pleegden. Op camerabeelden zijn Khuram Butt – de terrorist die in een documentaire over jihadisten verscheen – Rachid Redouane en Youssef Zaghba te zien. De drie terroristen, die uiteindelijk door de politie werden doodgeschoten, omcirkelen een slachtoffer, dat daarna wordt neergestoken.

Bijeenkomst van terroristen

De Britse krant The Times bezit beelden waarop de mannen met zijn drieën voor de deur van een sportschool staan te lachen. Ummah Fitness Center, de sportschool in kwestie, is sindsdien door de pers bestookt met vragen. ‘Meneer Butt trainde af en toe bij UFC, maar we kennen hem niet goed en we hebben niets opvallends gezien,’ aldus een briefje op de deur van de sportschool.

Volgens de krant werd bij die gelegenheid, vijf dagen voor het bloedbad in Londen, de aanslag beraamd. IS heeft de aanslag overigens opgeëist. Zaghba, en mogelijk ook andere betrokkenen, heeft geprobeerd naar door IS bezette gebieden af te reizen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."