buitenland

Arts: Trump is te dik maar verder kerngezond

15 september 2016Leestijd: 2 minuten

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft een ‘uitstekende gezondheid’. De vastgoedmagnaat heeft ‘het uithoudingsvermogen om zonder onderbrekingen een zware campagne te voeren en de veeleisende baan van president van de Verenigde Staten te bekleden’.

‘Hij wordt de gezondste president in de geschiedenis van Amerika,’ schrijft Harold N. Bornstein – al 35 jaar de persoonlijke arts van Trump – in een brief, die donderdagmiddag door zijn campagneteam werd vrijgegeven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De presidentskandidaat slikt volgens de brief het middel rosuvastatin, een medicijn om zijn cholesterolpeil omlaag te brengen, neemt dagelijks een aspirine en is te zwaar voor zijn lengte. Wel is hij aan het afvallen.

Trump wil afvallen

Andere medische gegevens staan er niet in, en er wordt niet echt ingegaan op eventuele medische klachten van Trump uit het verleden. Trump besprak de brief tijdens de talkshow van glamourarts Mehmet Oz op de Amerikaanse nieuwzender NBC. ‘Ik voel me even fit als ik toen ik 30 was,’ zei hij tijdens de uitzending. Hij zou nu zeven kilo willen afvallen.

De gezondheid van Trump kreeg aandacht nadat Hillary Clinton afgelopen weekend bezweek tijdens de herdenking van 9/11. Ze moest worden afgevoerd naar het appartement van haar dochter Chelsea om bij te komen.

Hoe is het met Clinton?

Ze bleek longontsteking te hebben, en sloeg het dringende advies van haar arts om rust te nemen in de wind. Ze gaf dit later toe: ‘ik dacht dat het allemaal wel meeviel’. Eerst zei haar campagneteam dat ze was bevangen door de hitte, later gaf haar arts aan dat een longontsteking de oorzaak was.

Clinton moest een paar bijeenkomsten afzeggen, maar haar team meldt woensdagmiddag dat ze de campagne per direct weer hervat. Volgens haarzelf gaat het inmiddels weer een stuk beter.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.