Arts: Trump is te dik maar verder kerngezond

15 september 2016Leestijd: 2 minuten
De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wil 7 kilo afvallen - Foto: AFP

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft een ‘uitstekende gezondheid’. De vastgoedmagnaat heeft ‘het uithoudingsvermogen om zonder onderbrekingen een zware campagne te voeren en de veeleisende baan van president van de Verenigde Staten te bekleden’.

‘Hij wordt de gezondste president in de geschiedenis van Amerika,’ schrijft Harold N. Bornstein – al 35 jaar de persoonlijke arts van Trump – in een brief, die donderdagmiddag door zijn campagneteam werd vrijgegeven.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De presidentskandidaat slikt volgens de brief het middel rosuvastatin, een medicijn om zijn cholesterolpeil omlaag te brengen, neemt dagelijks een aspirine en is te zwaar voor zijn lengte. Wel is hij aan het afvallen.

Trump wil afvallen

Andere medische gegevens staan er niet in, en er wordt niet echt ingegaan op eventuele medische klachten van Trump uit het verleden. Trump besprak de brief tijdens de talkshow van glamourarts Mehmet Oz op de Amerikaanse nieuwzender NBC. ‘Ik voel me even fit als ik toen ik 30 was,’ zei hij tijdens de uitzending. Hij zou nu zeven kilo willen afvallen.

De gezondheid van Trump kreeg aandacht nadat Hillary Clinton afgelopen weekend bezweek tijdens de herdenking van 9/11. Ze moest worden afgevoerd naar het appartement van haar dochter Chelsea om bij te komen.

Hoe is het met Clinton?

Ze bleek longontsteking te hebben, en sloeg het dringende advies van haar arts om rust te nemen in de wind. Ze gaf dit later toe: ‘ik dacht dat het allemaal wel meeviel’. Eerst zei haar campagneteam dat ze was bevangen door de hitte, later gaf haar arts aan dat een longontsteking de oorzaak was.

Clinton moest een paar bijeenkomsten afzeggen, maar haar team meldt woensdagmiddag dat ze de campagne per direct weer hervat. Volgens haarzelf gaat het inmiddels weer een stuk beter.