#American Dreamers

Clinton negeerde arts: ‘Dacht dat het wel meeviel met ziekte’

13 september 2016Leestijd: 2 minuten

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft het dringende advies van haar arts om vijf dagen rust te nemen in de wind geslagen. Ze dacht dat allemaal wel meeviel met haar longontsteking.

In een interview met de Amerikaanse zender CNN zegt Clinton (68) zich intussen alweer iets beter te voelen. ‘Maar ik had natuurlijk eerder rust moeten nemen, dan zou het allemaal niet zo zijn gelopen.’

Ziek tijdens herdenking 9/11

Er zijn al een poosje geruchten over de gezondheid van de Democraat. Die werden nog sterker toen zij een week geleden tijdens een speech maar bleef hoesten en proesten, en bijna niet meer uit haar woorden kwam. Bij de herdenking van de aanslagen op 9/11 werd Clinton in allerijl afgevoerd. Op camerabeelden was te zien hoe zij al wankelend een auto in werd geholpen, ondersteund door persoonlijke medewerkers.

Eerst zei haar campagneteam dat ze was bevangen door de hitte, later gaf haar arts aan dat een longontsteking de oorzaak was. De Democraat moest een paar bijeenkomsten afzeggen, maar claimt dat ze binnen enkele dagen de campagne weer geheel zal hervatten. De komende dagen zal ze snel meer details bekendmaken over hoe zij er medisch gezien aan toe is.

Trump wenst haar beterschap

Vooralsnog heeft Clintons Republikeinse rivaal Donald Trump niet geprobeerd munt te slaan uit de hele situatie. Hij wenste haar van harte beterschap en zei dat hij hoopt dat ze snel herstelt. Eerder suggereerde Trump, zelf 70, nog dat Clinton niet fit genoeg is om president van de Verenigde Staten te worden. Volgens Bill Clinton, de man van Hillary, heeft zij in het verleden vaker problemen gehad met haar gezondheid, maar dat ze desondanks stug doorwerkte.

Die problemen zouden vooral komen door uitdroging. ‘Zelden, maar wel meer dan één keer gebeurde hetzelfde met haar toen ze ernstig uitgedroogd was. Ze werkte desondanks als een bezetene, als minister van Buitenlandse Zaken, als een senator, en in de jaren daarna,’ aldus de oud-president.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.