‘IS-leden willen seksslavinnen via Facebook verkopen’

29 mei 2016Leestijd: 2 minuten
Een groot deel van seksslavinnen bestaat uit Jezidi's Foto: EPA

Jihadisten proberen op Facebook hun seksslavinnen te verkopen. Het zou een wanhoopsdaad zijn omdat Islamitische Staat (IS) met financiële problemen kampt.

 Dat meldt The Washington Post. Volgens de Amerikaanse krant zet ten minste één jihadist vrouwen ‘te koop’ op een Facebook-account onder de naam Abu Assad Almani. De foto’s van de vrouwen werden snel verwijderd door Facebook.

Gevangen

Naar schatting houdt Islamitische Staat (IS) duizenden vrouwen gevangen als seksslaven voor jihadisten. Een groot deel van de seksslavinnen bestaat waarschijnlijk uit gevangengenomen Jezidi’s. Sommige zouden voor zo’n achtduizend dollar (7.200 euro) te koop worden gezet op Facebook.

2739424-2Lees ook: Zo zegt IS ‘misbruik van seksslavinnen’ te bestrijden

‘Voor alle broeders die overwegen een slavin te kopen, deze is maar achtduizend dollar,’ schreef de jihadist onder een foto van een jonge vrouw op Facebook.

Jihadisten hebben het al jaren lang online over de verkoop van slavinnen. Zo staan er op verschillende IS-websites ‘richtlijnen’ voor de handel in seksslaven. Voor de post van Almani was er echter nooit sprake van slavinnen die online werden aangeboden. Wel worden slavinnen al jarenlang verhandeld door IS.

Verschrikkelijk

Volgens internationale media hebben IS-strijders de afgelopen maanden een uitgebreid handelsnetwerk opgezet voor slavinnen. Die worden onder meer naar Rusland, Pakistan en Afghanistan ‘verhandeld’.

Sinds de oprichting van IS komen steeds meer verschrikkelijke feiten naar buiten over de seksslaven. Zo meldt The New York Times dat de slavinnen anticonceptiepillen worden toegediend door de jihadisten, zodat ze ‘zonder limiet’ kunnen worden misbruikt. Eén vrouw werd zelfs levend verbrand omdat ze protesteerde tegen de jihadisten.