Belgische politie vindt DNA van Parijs-terrorist Abdeslam

18 maart 2016Leestijd: 1 minuut
Foto: EPA

In het appartement dat dinsdag werd binnengevallen door de Belgische en Franse politie in een Brusselse voorstad zijn de vingerafdrukken en DNA-materiaal van de gevluchte terrorist Salah Abdeslam gevonden.

Dat bevestigt de openbaar aanklager naar aanleiding van berichtgeving van nieuwssite L’OBS.

Dinsdag stuitte de Belgische politie bij een routine-huiszoeking in Vorst per abuis op drie zwaarbewapende mannen, die het vuur openden op de agenten. Na meerdere schietpartijen werd een 35-jarige illegale Algerijn doodgeschoten, twee anderen wisten via het dak te ontsnappen. In het huis werd onder meer een IS-vlag aangetroffen.

Wist Abdeslam weer te vluchten?
Uit sporenonderzoek blijkt nu dat Salah Abdeslam, een van de daders van de terroristische aanslagen in Parijs afgelopen november, ook in dat appartement is geweest. Onder meer op een glas werden zijn vingerafdrukken gevonden.
De 26-jarige Abdeslam is nog altijd op vrije voeten, zijn broer stierf bij de aanslagen.

2015-11-15 18:31:23 This handout picture released in a "appel a temoins" (call for witnesses) by the French Police information service (SICOP) on November 15, 2015 shows a picture of Abdeslam Salah, suspected of being involved in the attacks that occured on November 13, 2015 in Paris. Islamic State jihadists claimed a series of coordinated attacks by gunmen and suicide bombers in Paris on November 13 that killed at least 129 people in scenes of carnage at a concert hall, restaurants and the national stadium. AFP PHOTO / POLICE NATIONALE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / POLICE NATIONALE " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

De politie wil in verband met het lopende onderzoek niet vertellen hoe oud de DNA-sporen van de terreurverdachte zijn, maar de Waalse televisiezender RTBF meldt dat het ‘meer dan waarschijnlijk is’ dat Abdeslam een van de twee personen is die dinsdag wisten te vluchten.

Jacht op Salah Abdeslam: wat is bekend over hem?

Eerder benadrukte de Belgische politie nog dat de politieactie van dinsdag niet was gericht op Abdeslam.