Derk Jan Eppink Premium Corner

Atoomdeal: Trump legt de druk bij Europa

09 mei 2018Leestijd: 3 minuten

In duidelijke taal heeft president Donald Trump aangekondigd dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), de zogenoemde atoomdeal met de Islamitische Republiek Iran. Hij laat de komende drie maanden de deur nog iets open staan voor heronderhandelingen. Daarmee verschuift de druk naar Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk om Iran te bewegen aan tafel te zitten. Zo niet, dan krijgt Iran de economische klem op de kaken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.