Premium Lock Macron triomfeert in Amerika én Europa

26 april 2018Leestijd: 3 minuten
President Donald Trump (links) met Frans staatshoofd Emmanuel Macron (tijdens een diner in het Witte Huis, , 24 april

De Franse president Emmanuel Macron boekte deze week een dubbele overwinning. Hij won de harten van politiek Amerika, zowel van Democraten als Republikeinen. En hij verraste Europese leiders met voorstellen voor een ‘New Deal’ inzake het atoomakkoord met Iran en een Syrische vredesregeling. President Donald Trump omhelsde en kuste Macron. De ceremonie voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel zal bescheidener uitvallen.

AmericanDreamersMeld je hier gratis aan voor de Amerika Update, de wekelijkse nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over de Verenigde Staten. Elke vrijdag in je mailbox.

Tijdens het staatsbezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan de Verenigde Staten rolde president Donald Trump alle rode lopers uit. Een staatsdiner in het Witte Huis, een bezoek aan Mount Vernon – de residentie van oud-president George Washington – en de mogelijkheid voor een toespraak ten overstaan van het Congres. Macrons rede, in het Engels, werd het politieke hoogtepunt van het staatsbezoek. Hij behaagde de Democraten met lof voor het klimaatakkoord van Parijs en hij oogstte applaus van de Republikeinen voor zijn kritiek op het atoomakkoord met Iran. Macron bespeelde het Amerikaanse gehoor met finesse. Tegelijk liet hij Europeanen zien dat Trump niet ‘giftig’ is en de Amerikanen dat er een pro-Amerikaanse leider in West-Europa zetelt.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 26,99 per kwartaal leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Bent u abonnee en heeft u al een account?

Log dan hier in

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw