EW Klimaattop 2023: Tijd voor klimaatoptimisme!

31 oktober 2023Leestijd: 2 minuten
AFAS Theater in Leusden. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Tobias Kleuver

Op woensdag 1 november houdt opinieweekblad EW zijn eerste EW Klimaattop in het AFAS Theater in Leusden. In het bedrijfsleven circuleren veel ambitieuze plannen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar berichten daarover sneeuwen onder in het vaak sombere klimaatnieuws. Daarom organiseert EW de EW Klimaattop, waar de vier grootste uitstoters van Nederland hun plannen toelichten en uiteenzetten welke drempels nog uit de weg moeten worden geruimd.

Hoe gaan de kolencentrales miljoenen tonnen CO₂ uit de lucht halen? Waarom investeert Shell op Pernis niet langer in fossiel, maar wel in biokerosine? Hoe gaat Tata Steel ‘groen staal’ maken? Hoe maakt KLM vliegen minder vervuilend? En tegen welke problemen lopen deze bedrijven op bij de uitvoering van die plannen?

Lees verder onder het kader

Tijdens het tweede deel van de middag zullen woordvoerders van de grootste politieke partijen reageren op de wensen van het bedrijfsleven. Wat is de rol van de overheid en hoe kan die de bedrijven helpen hun plannen te realiseren? U hoort het 1 november op de EW Klimaattop!

Het programma vangt aan om 13.30 uur en duurt tot circa 17.30 uur (inclusief borrel na afloop).