nederland

Baarn bereidt zich voor op de begrafenis van prins Friso

14 augustus 2013

De gemeente Baarn maakt zich op voor de koninklijke uitvaart. Een van de genodigden is de Noorse koning Harald V, de peetvader van Friso.

Koning Harald was in 2004 als een van de weinige koninklijke gasten aanwezig bij het huwelijk van prins Friso en Mabel Wisse Smit.

De Prins wordt vrijdagmiddag in besloten kring begraven in het dorpje Lage Vuursche in Baarn.

Maatregelen

De burgemeester van Baarn Mark Röell is teruggekeerd van vakantie voor de uitvaart van prins Friso.

Röell is in overleg met de politie, de marechaussee en de Rijksvoorlichtingsdienst om de uitvaart te regelen. Er wordt onder meer gesproken over speciale verkeersmaatregelen en de openbare orde.

Baarn

Door inwoners van Baarn is woensdag verschillend gereageerd op de begrafenis van Friso in Lage Vuursche. De een is verrast en de ander vindt het logisch omdat de Prins in het nabij gelegen kasteel Drakensteyn opgroeide.

Tientallen inwoners hebben in Baarn het condoleanceregister getekend. Een inwoner schrijft: ‘Lieve buurtjes, wij leven intens met u mee’.

Delft

Het bestuur van het introductieprogramma voor Delftse studenten hield er rekening mee dat de uitvaart in hun gemeente zou plaatshebben. In dat geval zou het introductieprogramma mogelijk worden versoberd, maar daar is nu geen sprake meer van.

Prins Johan Friso studeerde tussen 1988 en 1994 lucht- en ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.