Broer Badr Hari tijdens proces gearresteerd voor meineed

11 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

De jongere broer van Badr Hari, de 22-jarige Yassine Hari, is vrijdag in de rechtbank van Amsterdam aangehouden voor meineed. De jonge Hari heeft gelogen over de mishandeling van Jeroen van den Berg, mede-eigenaar van Club Air in Amsterdam.

Yassine Hari werd vrijdag tijdens de tweede procesdag gehoord over de mishandeling die in juli 2011 plaatshad.

Arresteren

Tegenover de rechtbank verklaarde Yassine Hari dat niet Badr, maar hij de eigenaar van de Amsterdamse club zou hebben mishandeld. Tijdens het vooronderzoek heeft hij hier niets over gezegd.

Yassine Hari zou Van den Berg twee vuistslagen in het gezicht hebben gegeven. Van den Berg verklaart dat hij ook in het gezicht is geschopt waardoor enkele tanden afbraken.

Officier van justitie Rob Kloos vroeg de rechtbank vrijdag om proces-verbaal van meineed op te maken tegen Yassine. De rechtbank in Amsterdam stemde hier niet mee in. Toch besloot het Openbaar Ministerie (OM) Yassine te arresteren.

Ziekenhuis

Yassine Hari omhelsde zijn broer en gaf hem zijn sleutels en pinpas. De rechtbank ging na de arrestatie onverstoorbaar verder en behandelt nu de laatste mishandelingszaak voor de mishandeling van Koen Everink tijdens Sensation White.

Badr en Yassine Hari lijken erg op elkaar. In het politiedossier staat dat Badr Hari met het pasje van zijn broer naar het ziekenhuis ging.