Verdachte Britse slavenhouders op borgtocht vrij

22 november 2013Leestijd: 1 minuut

De man en vrouw die zijn gearresteerd omdat zij drie vrouwen dertig jaar lang tegen hun wil hebben vastgehouden, zijn op borgtocht vrij. De twee moeten in januari voor de rechter verschijnen.

Het stel (67) hield een Maleisische vrouw (69), een Ierse vrouw (57) en een Britse vrouw (30) vast in hun huis in Londen. Op 25 oktober werden de drie bevrijd.

Bevrijding

De vrouwen werden vastgehouden onder ‘verschrikkelijke omstandigheden’, zegt Freedom Charity. Deze liefdadigheidsorganisatie was betrokken bij de bevrijding van de vrouwen.

Details over de omstandigheden waaronder de vrouwen moesten leven, zijn er niet. Volgens de politie zijn de vrouwen ‘ernstig getraumatiseerd’.

Moed

De zaak kwam aan het licht nadat een van de vrouwen de moed kreeg om Freedom Charity te bellen na het zien van een documentaire over vrouwen in gedwongen huwelijken.

Op een moment dat de ‘slavenhouders’ niet thuis waren, zijn de drie vrouwen ontsnapt met hulp van de politie en medewerkers van Freedom Charity. Volgens de politie leefden de vrouwen de meeste tijd binnen, maar hadden ze wel wat vrijheid.