stijl

Lichaam van zakenman Missoni gevonden in vliegtuigwrak

17 oktober 2013

De lichamen van mode-ondernemer Vittorio Missoni en zijn reisgezelschap zijn teruggevonden in een vliegtuigwrak. Het toestel verdween op 4 januari voor de kust van Venezuela toen het onderweg was van de eilandengroep Los Roques naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

Dat schrijft The Guardian donderdag op de website.

Vliegtuig

In het vliegtuig zaten Missoni, zijn vrouw Maurizia Castiglioni, twee mannen uit Venezuela en een piloot. Een uitgebreide zoekactie leverde niets op. In juni bevestigde minister van Binnenlandse Zaken Jorge Galindo dat het toestel waarmee Missoni vloog was gevonden. Over de locatie van het wrak en de identiteit van de slachtoffers in het toestel zei Galindo niets.

Donderdag werd toch bevestigd dat het om Missoni en medereizigers ging. De lichamen werden gevonden met de veiligheidsgordels om.

Familie

De 58-jarige Vittorio is de zoon van Ottavio Missoni, oprichter van het Italiaanse modehuis Missoni. Het merk staat bekend om het gebruik van veel verschillende kleuren en patronen. Vooral zijn veelkleurige zigzagprint is het handelsmerk van Missoni.

Ottavio Missoni overleed eerder dit jaar in mei op 92-jarige leeftijd, nog voor het verongelukte vliegtuig werd gevonden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.