stijl

Hoofdredacteur opgepakt vanwege topless-foto’s Kate Middleton

26 juli 2013Leestijd: 1 minuut

Hoofdredacteur Laurence Pieau van het Franse tijdschrift Closer is opgepakt vanwege het publiceren van topless-foto’s van de Britse hertogin Kate Middleton. Hij is officieel in staat van beschuldiging gesteld.

Ook twee fotografen die foto’s van Kate maakten tijdens haar vakantie met de Britse prins William zijn gearresteerd.

Foto’s

Pieau wordt ervan beschuldigd de strenge Franse privacywetgeving te hebben geschonden. De foto’s werden gemaakt toen Kate en William op vakantie waren in de Franse streek de Provence. De hertogin droeg op het moment dat de foto’s werden gemaakt geen bikinitop.

Closer was het eerste tijdschrift dat de foto’s publiceerde en al gauw volgden media in Italië, Ierland, Zweden en Denemarken. Kate en William waren woedend over de beelden en besloten juridische stappen te ondernemen.

Intussen hebben Kate en William hele andere dingen aan hun hoofd. Maandag beviel Kate Middleton van haar zoon George.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.