Tales & Spirits: droomcocktails en fijn eten

05 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Cocktailbars zijn booming en ‘food-cocktail pairing’ wordt een steeds belangrijker trend. Nieuw en favoriet is cocktailbar en restaurant Tales & Spirits in Amsterdam.

Steeds meer bars komen met een barmenu en er wordt vaker en vaker gespeeld met de combinatie van dranken en eten. Het klassieke en ingetogen Tales & Spirits zit verstopt in een van de meest toeristische buurten van de stad.

Echtpaar

Het is bedacht door een bartenders-echtpaar dat de zaak heeft volgezet met door de jaren verzamelde cocktailprullaria, zoals antiek kinderspeelgoed waarin tijdens de drooglegging gin werd verstopt.

Het zaakje is doordrenkt met hun liefde voor mooie dranken. Zij vertellen honderduit over hun arbeidsintensieve cocktails, zoals de stijlvolle Fallen Lady en de olijk versierde Mai Luna-tik.

Kwaliteit

Zoals bij de meeste cocktailbars staan service en kwaliteit ook hier hoog in het vaandel. Standaard wordt een flesje water bij de cocktails geschonken. Verrassend goed zijn de gerechtjes die hier worden geserveerd.

Uitgekiend bij de cocktails, maar als je op een gegeven moment overschakelt op de wijn is er geen man overboord. Zeebaars met ravioli, steak-tartaar met truffelboter en ansjovismayo, rundvlees in theebladeren. Allemaal prachtig van smaak. Om je heen klinkt zachte jazzmuziek en het tevreden gesmak en geslurp van expats.
Trendwatcher Vincent van Dijk van HBMEO eet al 10 jaar lang elke dag in restaurants.