Nederlandse topkok levert twee Michelinsterren in

27 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Topkok Ron Blaauw levert vrijwillig twee Michelinsterren in omdat hij stopt met zijn naar zichzelf vernoemde restaurant in Amsterdam-Zuid. Hij zal op dezelfde plek op 4 april een nieuw restaurant openen, Ron Gastrobar.

Blauw wil dat zijn nieuwe zaak toegankelijker wordt voor een jonger publiek. ‘Ik ben supertrots op mijn sterren, maar het moet gewoon anders,’ zegt Blaauw.

Betaalbaarder

Klanten zullen in de Ron Gastrobar uit 25 losse gerechten kunnen bestellen die 15 euro per stuk gaan kosten. De topchef gaat met betaalbaardere ingrediënten aan de slag en zal de gerechten eenvoudiger presenteren dan hij nu doet.

Aan de kwaliteit van de gerechten zal volgens Blaauw echter niets veranderen.

Sterren inleveren

In 2009 besloten een restaurant in het Limburgse Nuth ook om zijn Michelinster in te leveren.

Inspecteurs van de restaurantgids zullen Blaauws nieuwe restaurant eind dit jaar opnieuw moeten beoordelen. Voor dit jaar staan er achttien tweesterrenrestaurants in de lijst, een recordaantal vergeleken met voorgaande jaren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.