‘Het lijkt me beter dat Badr voor Marokko uitkomt’

17 januari 2020Leestijd: 3 minuten
Badr Hari versus Rico Verhoeven in Arnhem. Foto: ANP

De Nederlandse Boksbond wil alles in het werk stellen om Badr Hari (35), die als kickbokser voor Marokko uitkomt, als bokser naar de Olympische Spelen te sturen om Nederland te vertegenwoordigen. We vroegen onze lezers of het gezien zijn criminele verleden Hari werd veroordeeld voor diverse zware mishandelingen wel gepast is om hem naar de Spelen te sturen. Er werd eensgezind gereageerd op de Stelling. Lees een selectie van de reacties.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Pieter Pasma

Dit idee zegt alles over het niveau vd Nederlandse boksbond ! Bovendien hebben verreweg de meeste Nederlanders niks met deze man die zich afficheert als marokkaan. Hoe kan het toch dat op doping betrapte sporters als wielrenners levenslang als paria worden behandeld en hoe is het mogelijk dat schone Russische schaatsers (waarschijnlijk) vd winterspelen worden geweerd, zie hier het totaal gecorrumpeerde IOC en zijn nationale sportbonden! Nee, Nederlandse boksbond, u bewijst ons hiermee géén sportief genoegen maar wel het bedenkelijke niveau wat veel Nederlanders eigenlijk al hebben van jullie.

 

Marion Jansen

Mijn mening:
1. Gewelddadige vechtsporten horen niet op de OS thuis.
2. Een crimineel hoort niet op de OS thuis.
3. Mensen met 2 paspoorten horen niet namens Nederland op de OS thuis.
4. Als deze man namens Nederland naar de OS wordt gestuurd dan schaam ik mij nog meer dan ik al doe voor de toestand in mijn vader/moederland.

 

J.R. Hetzler

Ik vind het een blamage van NOC NSF om de man die niet alleen een strafblad heeft, maar ook een dubbele loyaliteit, naar de Olympische Spelen te sturen. Opnieuw wordt een misdadiger op het schild gehesen, usance tegenwoordig bij wie geen moreel kompas meer lijken te hebben.

 

Willemijn Voigt

Alwéér een onrechtvaardige beslissing van een Nederlandse organisatie! Hoe kan je andere landen nog recht in de ogen kijken, wanneer je een méérmalen veroordeelde crimineel als afgevaardigde van je land naar de OS stuurt?!? Hoe kan je verlangen dat andere landen Nederland nog serieus nemen? Wanneer ik nu in het buitenland zeg dat ik de Nederlandse nationaliteit heb, worden op z’n minst de wenkbrauwen al omhoog getrokken. Als deze criminele Marokkaan Nederland mag vertegenwoordigen, kunnen onze échte atleten daar nog wel eens héél veel last van krijgen!

 

Hans M. van Noortwijk

De heer Hari, heeft iemand een trap na gegeven —> dus onsportief, heeft een gevangenisverleden —> dus crimineel, heeft meerdere male mensen afgetuigd —> dus losse handjes, treedt op als kickbokser voor Marokko —> dus zo’n halve Nederlander. En nu Nederland willen vertegenwoordigen op de O.S.? De NBB moet zich schamen !

 

Henk de Hoogt

‘Badr Hari hoort niet thuis op Olympische Spelen’. Precies en zo is het. Dat zou mij, als Nederlander, moeten vertegenwoordigen op de Olympische Spelen? Geen denken aan dat zo’n crimineel mij zou vertegenwoordigen, fopstrafje dat hij uiteindelijk gekregen heeft stelt niks voor. Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die zulks voorstellen. Denk aan klap van de molen…

 

Marion de Bruin

De leden van de boksbond hebben waarschijnlijk zelf teveel klappen van de mallemolen gekregen. Badr is een crimineel en hoort absoluut niet op de Olympische Spelen namens Nederland thuis.

 

F Geurts van Kessel

Dit soort sporten, boksen, hoort wel degelijk thuis in de Olympische spelen. Alleen dit soort sporters niet.

 

Chris Heskes

In principe mag een strafblad hem niet in de weg staan, hij is bestraft en heeft zijn straf uitgezeten, hij heeft echter in het verleden voor Marokko gekozen.
Die keuze werd hem wellicht opgedrongen door de Japanse organisatie van de populaire K1 omdat men ervoor vreesde dat de toernooien door Nederlanders gedomineerd zouden worden maar je kunt niet blijven switchen tussen meerdere nationaliteiten.
Als je A zegt moet je ook B zeggen.

 

Wil v.d. Werf-Ettema

Het lijkt me beter dat Badr voor Marokko uitkomt.

 

Hans Manders

Het artikel zegt al voldoende. Kan niet begrijpen dat deze Marokkaanse crimineel populair is laat staan dat hij ons land zou vertegenwoordigen. Hij heeft toch al gekozen voor Marokko?

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.