‘Tv en kranten zijn voor mensen die alles voor zoete koek aannemen’

22 januari 2020Leestijd: 2 minuten
Kranten - ANP

Sociale media zijn op hun retour, zei premier Mark Rutte vrijdag. Volgens Rutte zijn het nog steeds de massamedia als NOS, RTL Nieuws en de grote talkshows waarmee je het miljoenenpubliek bereikt. Zijn sociale media televisie, radio en kranten voorbij?, vroegen we u. Of bepalen traditionele media nog steeds het publieke debat?

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Markus Haneveld

Ik ben 71 jaar oud en gebruik Facebook en WhatsApp. Ik kijk digitaal op TPO, DDS, Doorbraak, Weltschmerz, EW, FD, AD, Volkskrant. Jonge mensen maken naar mijn idee veel meer gebruik van digitale nieuwsorganisaties.

H. Gerrits

Ik volg internetmedia en lees daarna kranten, kijk ook NOS en RTL maar zie daar vaak gestuurd nieuws. Daarom vind ik internetmedia beter.

Marion Jansen

Dat kan Rutte wel denken, maar dan leeft hij niet in de realiteit. Maar dat wisten we eigenlijk al. Steeds meer mensen worden misselijk van de traditionele media en zoeken hun heil online, al dan niet via social media. Tv en papieren kranten zijn alleen nog voor oude mensen die alles voor zoete koek aannemen. En die sterven uit.

H.W. van Alst

De traditionele massamedia als tv (met name NOS nieuws, Nieuwsuur, RTL, …) en de kranten zijn inderdaad van groot belang. Helaas worden deze echter gekaapt en misbruikt door ongure types die hun eigen idealen belangrijker vinden als het algemeen belang van informeren op basis van feiten (en dus zonder doorschemering van mening of politieke gekleurdheid). Dit is iets wat de burger inmiddels doorheeft en daardoor winnen momenteel de sociale media. Het komt dus door de zwakte van de traditionele media dat de sociale media winnen. Dit tij valt echter makkelijk te keren door de ongure linksgeoriënteerde baantjescarouseltypes de laan uit te sturen en eerlijke mensen er voor terug aan te nemen.

Arnold van Hooft

De helft van de Nederlanders heeft inmiddels in de gaten dat de NPO en RTL laten zien wat de politici willen, zij worden immers betaald door de omroepbijdrage en de sponsering van de partijen (RTL door VVD) De andere media zoals Elsevier Weekblad, de Dagelijkse Standaard e.d. krijgen steeds meer een podium, en terecht, van rechts-denkend Nederland. Dus de normale mens bedoel ik hiermee.

Jan Willem Berendse

Onbegrijpelijk, wie gelooft Rutte nog, dan moet je wel erg naïef zijn. Hij gelooft in z’n eigen sprookjes. De talkshows zijn door links gedirigeerde shows, zonder ruimte voor de andere mening. Wilders en Baudet worden gedemoniseerd door 4 a 5 linkse belanghebbenden aan de tafels. Pauw, Jinek en Van Nieuwkerk worden zwaar overbetaald door onze belastingcentjes. Deze shows en het NOS Journaal vertellen het regeringsverhaal.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.