‘De ingedutte bevolking dient wakker geschud te worden’

26 november 2019Leestijd: 4 minuten
ournalist Arnold Karskens verlaat boos het Tweede Kamergebouw nadat hij ruzie heeft gehad met een bode in 2011. - ANP

Oud-oorlogsverslaggever Arnold Karskens en voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes willen een nieuwe omroep beginnen voor Nederlanders die zich niet gehoord voelen. De nieuwsvoorziening bij de publieke omroep moet veel pluriformer, vinden zij en daarom begon maandag de campagne voor Ongehoord Nederland. Gaat u kijken?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Twan Hendriks

Prima initiatief. Hard nodig ook. De ingedutte bevolking dient wakker geschud te worden. De waarheid moet weer verteld worden.
Waar het momenteel fout gaat is dat de gedachte er bij de NPO is ingeslopen dat het recht op vrijheid van meningsuiting ook het recht geeft om eigen feiten te maken en andere feiten te verdoezelen.
Zo kan een democratie natuurlijk niet werken.

Ga ik kijken? Dat weet ik niet. De NPO zenders staan al jaren niet meer bij mijn favorieten op de tv. Ik heb ze uit geschakeld.
Ik mis ze niet en ik vermoed ook niet dat deze omroep voor mij iets nieuws gaat vertellen.
Voor mijn nieuwsgaring word ik uitstekend bediend door het internet. Ik heb niet het gevoel dat ik nu iets mis.

Toos Vermeulen-van Els

Zeker ga ik kijken. Vanmorgen lid geworden van ON.

G.J. Johannes Jacobus

Ik ben meteen lid geworden. Fantastisch initiatief. Wie over de NPO loopt te klagen heeft nu de kans om WEL goed geïnformeerd te raken.

Karskens is een vakman die altijd met beide voeten in de modder heeft gestaan, letterlijk en figuurlijk.
Op zijn site staan tientallen voorbeelden hoe de media ons al jaren bedondert met eenzijdige meningen. Domme Nederlanders werden al vele jaren gehersenspoeld door de linksdraaiende media.

Eindelijk iemand die dat niet meer pikt omdat hij gezien heeft welke invloed dat heeft op ons leven. Hopelijk gaat dit initiatief nog heel erg groot worden.

Gerhard Goosens

Prima initiatief. Regeringen horen vooruit te kijken in het landsbelang. Dus nu voor kernenergie gaan, want over een tijdje kunnen alternatieve energie-opwekkers, zoals windmolens, al zijn ze nog zo groot, niet meer aan de benodigde vraag naar energie voldoen. Al de subsidies voor alternatieve energie opwekkers is geld storten in een bodemloze put. Kernenergie is schoon, maakt geen herrie en goed voor het milieu.
Wij krijgen nu al stroom van kerncentrales uit het buitenland.

J. Fokkinga

Veel succes maar het lijkt mij een heilloze missie. Een groot deel van de Nederlanders heeft steeds minder met het medium TV. En dat komt niet alleen van het over het algemeen links neuzelende NPO, het pulpgehalte van de omroepen is veelal navenant hoog. Tel zo alles maar eens bij mekaar op. Bovendien keren de jongeren keren zich al massaal af van de TV. De NPO van binnen uit zien te herstructureren lijkt mij de allerbeste oplossing. Maar ja, zie dat maar eens voor mekaar te krijgen. En daarvoor loop je ook niet gauw met een spandoekje naar het Malieveld.

T.K. Krijgsman

Prima initiatief, maar ik vrees het ergste. Mocht het al lukken op TV te komen, zullen zij niemand vinden die zich laat afbranden op de buis. Juist degenen die broodnodig tot de enkels dienen te worden afgezaagd, het zou heerlijke tv opleveren, zijn slim genoeg om niet te komen. Jensen heeft het geprobeerd en moest van de buis. Heeft ook een beetje maken met de kwaliteit van Jensen, maar toch. De intelligentie van kiezers en kijkers wordt nog steeds overschat. Dat Wilders en Baudet het gelijk van het gezonde verstand hebben, betekent nog niet dat ze het krijgen. Ik zou willen dat ik optimistischer zou kunnen zijn.

A. Verlink

Ik ga zeker kijken.
Janken dat de zorg te duur is, dat er te veel beroep gedaan wordt op de zorg, dat klassen vol zitten, dat er te weinig huizen zijn, maar niet durven toegeven dat die 100.000 vluchtelingen hier een zware wissel op trekken. Dat is bij de bestaande omroepen ‘not done’.

John Vos

Jazeker, Meteen lid geworden. Ik hoop op meer realisme, geen anti-geluid maar meer realiteit versus het eenzijdige deug-geroeptoeter van de NPO en z’n kornuiten. Kom maar op met de discussies in het midden.

Andries Forger

Mooi initiatief. Het wordt wel tijd dat over allerlei onderwerpen wat genuanceerder wordt bericht. Er zijn altijd meerdere kanten (minimaal twee) aan een verhaal en wat dat betreft is de publieke omroep (NOS) een wel heel slecht voorbeeld. Het is natuurlijk wel te hopen dat de nuance een blijvend item van deze omroep in spe behoudend blijft want ook ter rechterzijde van het spectrum is die soms ver te zoeken. Ik geef het gezien de achtergrond van de initiatiefnemers een goede kans en hoop dat ze het waarmaken.

Frits W. van Dijk

Ik hoorde een voordracht van de Heer Karskens, die daarin documenteerde dat onze nieuwsmedia, NOS-journaal voorop, een selectie met een bepaalde ‘smaak’ hanteren. Dat komt goed overeen met mijn waarnemingen. Ik kijk naar deze omroep uit.

Arnold van Hooft

Ik ga zeker lid worden van Ongehoord Nederland. De NOS bepaald de stemming in Nederland en die is Extra Links. Elke dag gaat het over het klimaat, Zwarte Piet, Stikstof en de zielige Jihad kinderen. Elke week dezelfde linkse figuren bij DWDD en Pauw. Daarnaast van hetzelfde laken in pak, EenVandaag, Nieuwsuur en Buitenhof.

Geen hoor en wederhoor maar eenrichtingsverkeer op Links. Elke dag Trump en Boris Johnsen bashen en ga zo maar door. Alles wat niet links is is slecht en moet afgekeurd en aangepakt worden.

Ik kijk het nieuws om 19.00 op de Belgische TV, heel anders dan de NOS.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.