‘Aan F1 kan met geen mogelijkheid nationaal belang worden toegekend’

25 september 2019Leestijd: 3 minuten
Prins Bernhard Jr. tijdens de persconferentie voorafgaand aan de ondertekening van de overeenkomst van de Grand Prix op racecircuit Zandvoort. ANP

De stikstofuitspraak van de Raad van State dreigt roet in het eten te gooien van de Grand Prix in Zandvoort. Moet het kabinet te hulp schieten?, vroegen we u. Of zit u helemaal niet op het Formule 1-circus te wachten?

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

J. Mulder

Ik hoor Rutte nog zeggen dat er geen overheidsgeld naar Zandvoort zou gaan. Inmiddels betalen wij voor aanpassing van de perrons, uitbreiding van de spoorverbinding, aanpassing van de wegen e.d.. Wederom bedrog door de heer Rutte. Nu blijken ook weer de noodzakelijke vergunningen niet op orde.

De overheid legt allerlei bouwprojecten stil i.v.m. de overschrijding van de stikstofnorm die zij heeft vastgesteld. In mijn optiek kan deze overheid nu niets anders dan handhaven. Anders zou toch wel overduidelijk blijken dat sprake is van een zeer grote mate van rechtsongelijkheid. Aan de Formule 1 kan met geen mogelijkheid enig nationaal belang worden toegekend. Dan moet je toch wel een echte doelredenering hebben. Dit had men kunnen voorzien en was het risico toen men een investeerder Van Oranje wilde helpen met zijn circuit.

Jan Vrijland

Het is toch van de zotte dat door het stikstof besluit van de RVS 18.000 projecten niet zou mogen worden uitgevoerd, maar wel dat een co2 uitstotende zeer milieu vervuilende sport wordt toegestaan.

John de Graaff

Lawaai, stank en nauwelijks te volgen voor toeschouwers. Op ingewijden na. De rest komt vermoedelijk voor een verhoopte sensationele crash. Maar de F1 is anti-klimaat-maffia en alleen daarom ben ik ondanks alles vóór.

Co Berendsen

Natuurlijk moet het doorgaan. Het zet ons land wereldwijd op de kaart. Kijk naar de exposure van Singapore afgelopen weekend.

Liesbeth de Vogel

Van mij hoeft er geen circuit voor zo’n kinderachtige sport te komen. Bah wat een aanstellerij.

J.A. van Dienst

Weg met die achterlijke formule 1 in Zandvoort. Herrie, stank, natuur verpesten, drukte. Als het toch moet dan in Assen. Ik gun die Oranje geen winst op zijn gesubsidieerde aankoop.

Harry De Reutel

Als kabinet wel formule 1 wil door laten gaan ten koste van bouwprojecten zijn ze belachelijk hypocriet.

Oplossing is simpel:
Kabinet moet uit Europa stappen. Dan kunnen ze gewoon het stikstofbeleid uitvoeren. En kan de Formule 1 doorgaan. Maar ook alle andere projecten.

Marion Jansen

Dat circuit en de Formule 1 interesseren mij helemaal niks.
Zolang het allemaal uit particuliere gelden gefinancierd wordt, maakt het mij niks uit of dat circuit weer in gebruik genomen wordt of niet.
Maar ik ben erop tegen dat daar belastinggeld naartoe gaat.
Verder vind ik dat onze regering zich met belangrijker dingen moet bezighouden dan een racecircuit en wel of geen stikstofuitstoot. Dat zijn allemaal peanuts en afleidingsmanoeuvres van de werkelijke problemen in ons land en de wereld.

Ben Meijer

T E G E N.

Onzin om mijn belastinggeld daar aan te verspillen.
Er is al een prima circuit in Assen, als het dan zo nodig moet.

M. van Doorn

Uiteraard moet de F1 doorgaan. Het wordt steeds gekker in dit land.
Als al die milieufanatici consequent zijn moeten ze ook naar de rechter stappen om alle andere sportwedstrijden te verbieden. Tenslotte verplaatst het merendeel van de supporters zich dan ook per auto. Daar komt elk weekend in heel Nederland veel meer verontreiniging van in de lucht, dan van de hybride F1-wagens en supporters, die ene keer per jaar.
Het hele F1-circus is pure Nederlandpromotie die zichzelf op financieel gebied zal terugbetalen.

Jaap Schuitemaker

Als er een stikstof probleem zou zijn, moet juist deze nutteloze happening stop worden gezet.
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.