‘Wat wil je doen? Een fregat naar Turkije sturen? Geen shoarma meer eten?’

21 augustus 2019Leestijd: 3 minuten
Recep Tayyip Erdogan. Foto: AFP.

De Turkse politie heeft zeker 418 mensen opgepakt die banden zouden hebben met de Koerdische terreurbeweging PKK. Moet Blok er iets van zeggen, of is het een interne aangelegenheid waar hij zich beter buiten kan houden? We vroegen het onze lezers. Zo werd er gereageerd op de Stelling.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Henk Bessels

Vooral niet mee bemoeien, en snoeihard optreden tegen iedere turkse inmenging in Nederland. En dan vooral tegen Turken met een dubbel paspoort die zich niet aan de Nederlandse regels willen houden.

 

Henk Albarda

Niet mee bemoeien! Hoezeer ik ook graag Erdogan door IS veroordeeld zie worden, dit is een interne Turkse aangelegenheid. Zet Turkse haat-imams uit, daarvan ‘verblijven’  er honderden in Nederland, in opdracht van Erdogan!!

 

Dick Conijn

Hahahahaha,

Wat wil je doen? Een fregat met aftandse kanonnen naar Turkije sturen. Geen shoarma meer eten.

Stelling van niks.

 

Frtts Assenaar

Dit is toch echt een interne Turkse aangelegenheid. Wat als Turkije zou protesteren tegen het cordon sanitaire tegen de PVV en het FvD omdat die recht behoren te hebben op evenredige vertegenwoordiging in  ‘s-lands bestuur? Voorbeeld is vergezocht, ik geef het toe, maar het principe is hetzelfde.

 

Andre Slier

Stel je toch eens voor dat Israel dit doet met zogenaamde Palestijnen!

De wereld; niet alleen Nederland zou te klein zijn.

 

Erik Nannen

Wat moet een islamitische tiran eigenlijk wel doen om veroordeeld te worden?

Met de genocide op christenen en Koerrden is het tot nog toe niet gelukt.

Israël weten Kaag en Blok daarentegen wel vlug te veroordelen, voor het schenden van vrouwenrechten, welke?

Reisverboden opdat ze zich niet opblazen op een Israëlische bushalte?

Nee, in het werelddeel waar Israël woont, en waar vrouwen geen rechten hebben, behalve ge-eerwraakt vermoord gemutileerd te worden, FGM standaard is, vrouwen niet mogen reizen zonder toezicht eigenaar, beroofd van hun aangezicht en vrijheid, daar veroordeel je Israël.

Maar Israël heeft dan ook geen 5e colonne gestationeerd in ons land.

 

Johannes Mol

Zeker doen, zal niets helpen. Erdogan gaat steeds meer op de dictoriale tour.

 

Yvonne Koster

Nederland zou inderdaad zijn afkeurende stem moeten laten horen. Het is ook een schending van de mensenrechten. Maar het lijkt mij meer zinvoller als Minister Blok aftreedt, want van hem kun je geen krachtig protest verwachten. Als ik deze man hoor praten, dan bekruipt mij een onpasselijk gevoel. Helaas ben ik tot de conclusie gekomen, dat je met de Minister echt niet de oorlog kunt winnen, wegens gebrek aan daadkracht.

 

Robin Mulder

Wat zal Erdogan weer schrikken van het vingertje van Blok/Rutte.Er is veel meer nodig om dit soort dictators in spe te stoppen. Daarnaast is meneer bezig zich af te scheiden van de NATO. Lijkt mij opportuun om eens op te houden met het pamperen van onze ‘relatie’ met Turkije. Genoeg is genoeg. Laten ze lekker de held uithangen in het Midden-Oosten. Laten wij dan eens beginnen om niet geïntegreerde turken van hun uitkering af te krijgen en hen de richting van hun homeland te wijzen. Heeft Erdogan er toch weer een probleempje bij.

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.