‘Typerend dat we als ongelovig land toch dominee willen uithangen’

23 augustus 2019Leestijd: 3 minuten
D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma Foto: ANP.

Regeringspartij D66 wil dat de Nederlandse regering opkomt voor de rechten van atheïsten in het buitenland. Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vindt steun voor ongelovigen net zo belangrijk als de strijd tegen christenvervolging. We vroegen onze lezers of Nederland daarin het voortouw moet nemen. Lees een selectie van reacties op de Stelling.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Frtts Assenaar

Ik wou hier eigenlijk niets over zeggen, zo absurd is het, maar wat stelt Sjoerdsma zich hierbij voor? Dat bij elke rechtszaak tegen een ongelovige in toch vooral een islamitisch land de rechtbank vermeldt dat er een vertegenwoordiger van de Nederlandse regering aanwezig is om voor de rechten van de aangeklaagden op te komen? Dat is wachten op hoongelach en verwijten dat wij ons bemoeien met de buitenlandse rechtsgang. Terecht, want wij reageren net zo. En trouwens, Nederland?

 

Henk Albarda

Laat Nederland eerst eens beginnen 95 % van het belerende vingertje te schrappen, waaronder ‘mensenrechten’ ….  daarna horen de kiezers een hele kleine shortlist te maken waaruit een paar onderwerpen worden gekozen.

 

Twan Hendriks

Grappig en typerend voor Nederland dat we als ongelovig land toch de dominee en missionaris willen uithangen.

Het zegt iets over ons. Ik weet niet of dat nu wel zo positief is…..

 

Jenny van Bruggen

Alhoewel ik het niet oneens ben met de stelling , vind ik dat er in Nederland ergere problemen aan de hand zijn als het gaat om sommige uitingen van geloofsovertuigingen, waar D’66 zich druk om zou moeten maken .

 

Neetje Hoogesteger

Laten we in eigen land beginnen en zorgen dat christenen niet onderdrukt worden door D66!!

 

Erik Nannen

Laten we allereerst bescherming bieden aan niet islamitische asielzoekers in onze asiel centra, ze worden continue bedreigd en gemolesteerd.

Wanneer je afvallige bent van het mohammedanisme ben je je leven niet zeker, niet in Nederland, de islam krijgt alle bescherming en faciliteiten, de apostaten nix.

Het zelfde geldt de christenen uit moslim gebieden.

Nederland faalt niet alleen bij de bescherming van de eigen bevolking, ook de bescherming van gevluchte apostaten en christenen faalt.

 

Jan VAN DIJK

Nederland moet niet opkomen voor specifiek atheïsten. Nederland moet opkomen voor Nederlanders ongeacht hun levensovertuiging. Atheïstische politici moeten opkomen voor atheïsten in binnen- en buitenland. Daarbij moeten ze duidelijk zijn over de groepering waartegen de atheïsten specifiek beschermd moeten worden en niet vluchten jn een algemeen afzetten tegen alle theïstische levensopvattingen.

 

Jeroen Hetzler

Ik raak geïrriteerd door dit zoveelste opgeheven vingertje dat moet worden opgeheven op aanraden van lieden die zichzelf moreel verheven wanen. Amnesty is de aangewezen organisatie. Laat die zich er maar mee bemoeien als ze dit de moeite waard vindt.

 

Willemijn Voigt

Nee. Wéér een geldverslindende maatregel van de grachtengordel. Makkelijk hoor, nog meer belastinggeld uitgeven aan dingen waar je niets mee te maken hebt. Typisch laf D66: het gaat slecht met de partij, het gaat slecht met Nederland (en daar is D66 zéker voor verantwoordelijk) dus even de aandacht verleggen naar ‘grote wereldproblemen’.  Wéér dat zielige opgestoken vingertje van Nederland? Hoe belachelijk kan je jezelf als land (én als D66) maken! Wat zou het heerlijk zijn wanneer er nét zoveel zorg zou zijn voor de Nederlandse bevolking i.p.v. je almaar druk te maken over de wantoestanden in moslimlanden. Ieder ten onrechte vervolgde persoon verdient onze aandacht, maar niet als reclamestunt van een zielige politieke partij.

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.