‘Dit is meewerken aan een haatcampagne tegen Israël’

30 juli 2019Leestijd: 7 minuten
Minister Blok draagt regenboogsokken bij VN-Veiligheidsraad. Foto: ANP.

Nederland stemde onlangs vóór een VN-resolutie die Israël veroordeelt wegens de behandeling van Palestijnse vrouwen, terwijl bijvoorbeeld Saudi-Arabië buiten schot blijft. Laf en schandalig dat Nederland daarmee instemde, vinden de reageerders op de stelling. Lees hier een selectie van de reacties terug.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Jenny van Bruggen

Helemaal eens met de stelling . Kijk eens naar Islamitische landen en hoe die vrouwen behandelen. Een laffe opstelling van NL en respect voor Amerika.

 

Willem Ruitenberg

Een volkomen irrelevante motie. Maar wel politiek spel. had Nederland niet aan mee moeten doen, doch deed het wel. Ik zou willen weten welke bestuurder zijn paraaf heeft gezet om deze stem uit te brengen.

 

Ron Coolen

De resolutie was afgelopen dinsdag. Alleen op de alternatieve site’s kwam het bericht naar buiten. Ik las het met stijgende verbazing ik schaam mij diep voor dit land wat zijn wij afgegleden. Totaal van de wereld ongelofelijk schaamteloos. Geen enkel land in het Midden-Oosten en Afrika kan zich meten met de rechten van de vrouw die in Israël zijn. En dat geldt ook voor de lgbt ‘ers.  Werkelijk schandalig dat Nederland daar zijn goedkeuring aan gegeven heeft. Aller beste linkse goedmensen ik ga het nog 1 keer uitleggen. Jullie hele gedachtegoed wordt van begin tot het eind nooit maar dan ook helemaal nooit geaccepteerd door de islamisten. Die haten feminisme haten lgbt ‘ers. Gelijke rechten bestaan alleen als je man bent en dan enkel nog als je van een zekere klasse bent. En dan gaan we nog een WK spelen in achterlijk Qatar.  Heb de bekende cabaretiers er nog niks over horen zeggen. Toch Freek en jij Muiswinkel, de Breij. Kom op waar blijven jullie. Vragen jullie je nooit af op hoeveel lijken van slaven er straks gespeeld wordt, ik wel. Het lijkt mij logisch als onze ambassadeur in Israël zijn excuus aanbiedt in drievoud. Bah bah ben er misselijk van.

 

Markus Haneveld

Het is een beschamende houding van de Nederlandse regering. Mensenrechten, waaronder vrouwenrechten, gelden voor iedereen, ongeacht ras of land. Dit is meewerken aan een haatcampagne tegen Israël. Een discriminerende actie van Nederland.

 

Annette Schols

Als er meer bestond dan 100%, dan zou ik daarvoor kiezen. Ik vind het een ongelooflijke schande zoals Israël iedere keer opnieuw weer aan de schandpaal wordt genageld. Schijnbaar zijn ze hier te lande totaal vergeten wat er zich zo’n beetje 80 jaar geleden heeft afgespeeld. Israël is zo ongeveer het enige democratische land in het Midden Oosten. Het enige dat ze doen is proberen te overleven. En dat doen zij in mijn ogen op een fantastische manier. De moslims willen helemaal geen vrede met Israël. Zij willen dat Israël met zijn inwoners verdwijnt in de zee. DAN zouden zij pas tevreden zijn. Dat Nederland meedoet met dit walgelijke antisemitisme is onvoorstelbaar. Je ziet dat wij hier steeds verder afzakken, met de welwillende hulp van een slappe regering.

 

Peter Barth

Een vertegenwoordiger van Israël heeft eens gezegd: als de Arabische landen een motie indienen dat de wereld plat is, dan heeft die grote kans aangenomen te worden.

Palestijnse vrouwen worden niet door Israël onderdrukt maar door hun lieve families, die hen dwingen zo veel mogelijk kinderen op de wereld te zetten als toekomstige “vrijheidsstrijders”

 

Eva. M Kellerman

Ik begrijp niet wat Stef Blok heeft bezield? Zat hij te slapen? Palestijnse vrouwen in Israël hebben de zelfde rechten als de Israëlische vrouw. Zij mogen studeren aan alle universiteiten en diverse opleidingen volgen. Zonder problemen mogen zij hoofddoeken dragen op de straat en instellingen. De Arabische mannen discrimineren hun vrouwen, en zij hebben geen bliksem te vertellen. De mannen mogen vier vrouwen trouwen maar, als de vrouw een scheiding wil,dan gaat ze door een ware hel. Vrouwen die mishandelt worden hebben maar één uitweg en dat is naar de Israëlische politie rennen en om bescherming vragen van hun gewelddadige echtgenoot.

 

Willemijn Voigt

Wat een láffe daad! Natúúrlijk had Nederland tegen de VN resolutie moeten stemmen! De VN wordt óververtegenwoordigd door mannen uir Saoedi-Arabië, Qatar, Emiraten etc. etc. Die moeten éérst eens in eigen land kijken, daar waar een vrouw niets meer is dan een broedmachine. En de Palestijnen zèlf? Natuurlijk worden hun vrouwen slecht behandeld, echter: niet door Israël! Door hun eigen mannen, die al het geld dat met grote hopen binnenkomt (hè, mevrouw al qaq?!) gebruiken om wapens te kopen. En Israël, nota bene het énige democratische land in een héél grote regio, dàt land moet het voor de zoveelste keer bezuren. Nederland, ik schaam me diep, zéér diep voor mijn eigen land…….

 

Johannes Mol

Zeker. Als het om de belangen van de Palestijnen gaat, staat half Nederland op zijn kop. Over de veel grotere knechting en vervolging van de Oeigoeren door de Volksrepubliek China hoor je bijna niemand. Zou er toch een beetje sprake zijn van antisemitisme?

 

Cornelis van Rein

Israël wordt ernstig bedreigd hetgeen hun gedrag mede bepaald, niet altijd aangenaam, echter, bekend is ook houding en gedrag van de Palestijnse Autoriteit en Hamas. De laatste staat bij veel landen op de terreur lijst. Deze twee bestuurlijke organisaties ontvangen miljarden uit de wereld en kopen er liever wapens voor dan fatsoenlijk bestuur te voeren voor hun land en burgers. Dat is kennelijk niet meegewogen. Ook ziekenhuizen zijn er nauwelijks en staan op een zeer laag niveau, dat probleem wordt door Israël opgelost en duizenden vrouwen, kinderen en mannen uit die streken worden jaarlijks ondanks alles in de uitstekende ziekenhuizen in Israël behandeld, meestal gratis. Kan me niet voorstellen dat de klachten daarover gaan. De situatie in die streken is zeer complex, Nederlandse bestuurders zouden beter een neutrale positie moeten innemen en praktische hulp bieden waar nodig. Geen geld sturen, dat komt wel de leiders  maar de bevolking niet ten goede is al jarenlang gebleken. Goed beleid voeren is niet makkelijk, dat blijkt. In Nederland is meer dan genoeg te verbeteren voor land en bevolking, misschien goed om daar eens aandacht en een deel van het vele aanwezige geld aan te besteden.

 

Kees Bolle

Natuurlijk hadden dat stel lapzwansen tegen moeten stemmen. Ik weet niet wie er voor Nederland dit op zijn geweten heeft, maar deze persoon(en) onmiddellijk terug roepen en nooit meer zo`n functie geven. als Blok dit heeft geweten, onmiddellijk aftreden.

 

Jeroen Hetzler

Die onderdrukking komt slechts voort uit de Palestijnse gemeenschap zelf. Het is een gotspe dat landen als Saudi Arabië zich uitspreken over vrouwenonderdrukking in andere landen. Dit is gespeend van elke realiteit.

 

Sander van de Heuvel

Klimaatreligie (paniek/gekte), wetteloosheid en een wegkijkende onbetrouwbare overheid. Diep triest. Ooit heeft iemand gezegd: “Wanneer de godsdienst uit het volk wegvloeit, de moraliteit verdwijnt”.

Niets is helaas minder waar. De laatste jaren heb ik mij mogen verdiepen in o.a. de geschiedenis van het Joodse volk en dat stemt mij zeker niet trots gezien de handelswijze binnen het Avondland. Daarbij valt op dat de kennis over onder andere internationale afspraken en beloftes etc. aan het Joodse volk nauwelijks bekend zijn! Ik bid de verantwoordelijke Nederlandse regering en leiders van het Avondland Gods wijsheid toe en daarmee zegen voor Europa. Wij hebben gelukkig een vrije keus, maar tegen Gods volk ageren zal veel smart en ellende veroorzaken.

en

“Zeg me wie uw vrienden zijn, dan zeg ik wie u bent.” En wederom stemt Nederland voor een resolutie die thuis hoort onder het begrip antisemitisme. Toevallig gaat het nu over vrouwenrechten, maar in het verleden zijn er al zoveel resoluties aangenomen, die maar een doel hadden namelijk de staat Israël in het verdomhoekje te plaatsen! Qua resoluties staat de staat Israël binnen de VN op de eerste plaats. Het Avondland (continent Europa) ontspoort volledig op dit gebied.

Rivieren van Joods bloed stroomden de afgelopen eeuwen door het Avondland. God strafte zijn volk de Joden omdat het niet gehoorzaamden door verstrooiing over de gehele wereld. Maar Hij beloofde dat het eens zou terugkeren naar het land dat Hij aan Abraham, Isaäk en Jacob als erfdeel had gegeven. Tevens heeft God via o.a. de profeten duidelijk gemaakt, dat volkeren die zich aan zijn volk hadden vergrepen, niet ongestraft zullen blijven. God heeft in de Bijbel duidelijk de geschiedenis van het verleden, het heden maar zeker ook die van de toekomst laten optekenen. Ook Jezus is in het nieuwe testamenten in het laatste Bijbelboek Openbaringen duidelijk. Hij wil dat een ieder behouden wordt, maar de keus is aan de mens, zonder enige dwang. Dat kan niet worden gezegd over de Islam (onderwerping) waarvoor het Avondland zijn poorten heeft opengezet en steeds meer buigt.

 

Henk Dorst

Opnieuw wordt Israël in de steek gelaten door Nederland. Een schandelijke vertoning. Iedereen met één hersencel meer dan een koe snapt dat die resolutie gebaseerd is op islamitische Jodenhaat. Ik vind dan ook dat onze minister van BZ de Nederlandse afvaardiging moet terugroepen en ontslaan op staande voet. Tevens moet Nederland zich ook terugtrekken uit deze fake VN commissie, aangezien deze niets toevoegt aan de wereld. Helemaal niets.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.