‘Red Asia Bibi en haar familie uit handen van die barbaren’

09 november 2018Leestijd: 3 minuten
Foto: ANP

Asia Bibi, de christelijke vrouw uit Pakistan die de doodstraf kreeg opgelegd voor godslastering, maar tot woede van veel radicale moslims is vrijgesproken, is vermoedelijk nog altijd in Pakistan. Na haar vrijlating ging het gerucht dat ze op weg was naar Europa. Wij vroegen u of ze welkom is in Nederland.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

Willem Van Geuzen

Nederland met zijn vele onverdraagzame islamisten is niet zo’n veilig land als we wel denken. Ik zou haar adviseren naar een land buiten Europa te gaan, bijvoorbeeld de VS, Nieuw Zeeland etc.

Vince Juijn

We hebben geen plicht denk ik zo, maar een moreel besef om een keuze te maken wie we wel en niet binnen laten. Deze vrouw en haar familie is absoluut welkom omdat dit een directe levensbedreigende situatie is.

Evert Roenhorst

Asia Bibi komt bepaalt niet alleen, ze heeft een man en vijf kinderen. Haar opnemen betekent in de praktijk dat zij en haar kinderen nooit meer terug naar hun land van oorsprong kunnen.

Kees van der Niet

Hetgeen hier zo duidelijk opvalt aan de antwoorden van deze stelling, is wel dat er overigens uiterst terecht duidelijk onderscheid gemaakt wordt betreffende de geloofsachtergrond van Asia Bibi!
Ook valt er regelmatig de vraagstelling op in de vele reacties, of zij hier werkelijk veilig zal zijn binnen onze asielprocedure, ook met deze vraagstelling ben ik het volledig eens, want de grote migratiestroom van moslimvluchtelingen, hebben het er beslist niet veiliger op gemaakt binnen de EU.
Voor mij zou zij en haar gezin van harte welkom zijn, maar heel eerlijk gezegd, denk ik dat ze beter af zou zijn in op een ander continent, Australië zou veel veiliger voor haar en haar gezin zijn.
Dit stellende, zou het onze politiek sieren, om dit ook eens in ogenschouw te gaan nemen, want hulp bieden aan wat voor ons ook een bedreiging is geworden, is duidelijk niet wenselijk, dus dient er duidelijk een stop te komen op de vele moslimvluchtelingen, die in tegenstelling tot dit gezin meestal economische vluchtelingen zijn!

Eduard Bakker

Vanzelfsprekend moet zij welkom zijn in NL, het is absurd dat je als christen de doodstraf verdient blijkbaar in dat laakbare land.

Peter Laman

Ja, als zij niet in aanmerking voor asiel zou komen dan komt NIEMAND nog in aanmerking. Tegelijk moet de druk op Pakistan gemaximaliseerd worden om deze idiote wetgeving af te schaffen.
Overigens denk ik dat er andere landen zijn, waar ze veiliger is.

J.J.M. de Ridder

Dit is een echt geval van ASIEL. Dit kind is in haar eigen land haar leven niet zeker. Een plaats om veilig te kunnen leven moet worden aangeboden.

Edith Wendebaum

Ja hoor, volkomen mee eens dat men deze familie redt uit handen van die barbaren. Wat een ellende dat veel van dit soort volkeren ZO enorm achter gebleven zijn. Vreselijk!En DIT zijn dan nog eens ECHTE vluchtelingen. Dat kunnen wij van 85% wat al in Europa rond wandelt niet garanderen. De meesten zijn op zoek naar een beter leven denk ik zo……………en je kunt het ze nog niet eens kwalijk nemen ook. Ieder mens wil een net leven hebben.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.