Stelling van de dag

‘Wilders had niet moeten zwichten …’

31 augustus 2018Leestijd: 1 minuut

Geert Wilders blaast het plan om een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed te houden af in verband met de vele dreigementen die de PVV-leider kreeg. Het plan voor de wedstrijd leidde vooral in Pakistan tot grote protesten.

Wilders wil het risico op geweld vermijden, schrijft hij op Twitter. In Pakistan werd verheugd gereageerd. Maar was de cartoonwedstrijd niet bij uitstek een vorm van vrije meningsuiting die mogelijk moet zijn in Nederland?

Wat is uw mening hierover? Praat mee! De stelling van de dag luidt:

Geef uw mening onder dit artikel. U kunt alleen reageren als u abonnee bent.

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de nieuwe digitale rubriek Reactie van de dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.