Meer bekend over uit F-side gevallen Ajax-supporter

28 november 2013Leestijd: 1 minuut

De man die tijdens de wedstrijd Ajax-Barcelona (2-1) uit de F-side in de gracht is gevallen, is 46 jaar en heeft een zoon. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek.

‘De familie laat weten zeer emotioneel te zijn en veel waarde te hechten aan hun privacy, hetgeen door Ajax vanzelfsprekend wordt gerespecteerd,’ staat in een verklaring op de website de Amsterdams club.

Hoofdletsel

Ajax maakt verder bekend dat de man getrouwd is en een ‘echte Ajacied’ is. De man kijkt elke week naar zijn club, af en toe in het stadion. Hij ligt nog op de intensive care met ernstig hoofdletsel.

Het ongeluk had dinsdagavond plaats. De man maakte tijdens de wedstrijd een val van zo’n 5 meter. Op foto’s en een video is te zien dat hij hevig bloedde.

Getuigen

ArenA-directeur Henk Markerink zei woensdag dat de val hoogstwaarschijnlijk een ‘onfortuinlijk ongeluk‘ is. Markerink heeft camerabeelden bekeken en gesproken met getuigen. Hij gaat ervan uit dat er sprake was van een ‘vrij onbewuste val’.

Ajax organiseert donderdag een bijeenkomst in de supportershome. Toeschouwers zijn uitgenodigd om te komen praten over de gebeurtenis.