Henk Krol geeft aandelen Gay Krant weg

18 februari 2013Leestijd: 1 minuut

50Plus-fractievoorzitter Henk Krol doet afstand van zijn aandeel in de door hem zelf opgerichte Gay Krant. Krol wil alle schijn van belangenverstrengeling uit de weg gaan.

Dat heeft een woordvoerder van de partij maandag laten weten.

Krol, die de enige aandeelhouder is, geeft de aandelen aan de Stichting Vrienden van de Gay Krant waar hij zelf bestuurslid van is.

Invloed

De stichting verkoopt de aandelen aan geïnteresseerden. Er zullen twee soorten aandelen worden uitgegeven: aandelen die recht geven op dividend-uitkering (5000 euro per stuk) en zeggenschapsaandelen (250 euro per stuk) waarmee invloed op de Gay Krant en de stichting kan worden gekocht.

Partijvoorzitter Willem Holthuizen had vorige week geëist dat Krol afstand zou doen van zijn zakelijke belangen nu hij fractievoorzitter van de ouderenpartij in de Tweede Kamer is.

Niets onoorbaars

Het Algemeen Dagblad schreef vorige week dat de partij onder meer het partijkantoor van Krol huurt en dat de partijkrant door een bedrijf van Krol wordt geproduceerd.

Krol, die vorige week werd veroordeeld voor een digitale inbraak,  zegt dat er ‘niets onoorbaars’ is gebeurd en gooit het op ‘beginnersproblemen’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.