Duurzaamheid & metaal

ROTO Groep loopt in de metaalindustrie voorop als het gaat om duurzaamheid. “We zien duurzaamheid niet als een verplichting, maar als een groeikans”, zegt CEO Ditmar Koster.

De vijf businessunits van de ROTO Groep hebben verschillende activiteiten, van gevelbekleding en roosters, staalbewerking en zinkrecycling tot oppervlaktebehandeling van metaal (verzinken en poedercoaten). Ze richten zich op allerlei typen klanten in heel Europa. Maar alle vijf hebben ze in alles wat ze doen een scherp oog voor duurzaamheid, zegt CEO Ditmar Koster.

“Waarbij duurzaamheid voor ons veel meer betekent dan enkel de bevordering van milieuvriendelijke praktijken. Solide economische prestaties zijn ook van belang, want helaas gebeurt er niets zonder de nodige middelen. Duurzaamheid betekent ook de zorg voor onze ‘familieleden’, zoals we onze werknemers noemen.”

Die driehoek van milieugerichte, economische en sociale pijlers vormt elke dag een bron van inspiratie, zegt Koster. De ROTO Groep ziet de steeds verdergaande verplichtingen om te verduurzamen ook als een kans. “Veel bedrijven in de sector redden het niet om op eigen kracht te verduurzamen. Wij zien verduurzaming juist als een groeikans en willen als familiebedrijf verantwoordelijkheid nemen voor deze en toekomstige generaties.”

Een voorbeeld? “Met het verzinken en poedercoaten van metaal wordt het beschermd tegen slijtage en corrosie, tot wel dertig jaar. En het mooie is dat het metaal kan worden hergebruikt. De verspilling is minimaal en het hergebruik past volledig in een circulair businessmodel.”

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.