Massaal eindejaarsacties bij energieleveranciers

De kosten voor energie blijven maar stijgen. Dit zorgt ervoor dat mensen gaan kijken naar andere opties of overstappen naar een andere energieleverancier. Consumenten willen natuurlijk zo min mogelijk betalen voor hun energie. Wij proberen je daar een handje bij te helpen dus vergelijk energie op easyswitch.nl. Zo ben jij ook verzekerd van de laagste prijs. We geven je hier iets meer informatie over de stijgende energiekosten. Hoe komt het precies dat de prijzen stijgen en wat kun je er aan doen om zo min mogelijk te betalen.

Stijgende energiekosten

De meeste Nederlanders betalen de laatste tijd tientallen euro’s per maand extra aan hun energieleveranciers. Op jaarbasis hebben we het dan over honderden euro’s. Maar hoe komt het dat de energiekosten stijgen? Dat heeft twee redenen. Ten eerste omdat de olie- en gasprijzen ontzettend hard stijgen. Daarnaast lopen de klimaatbelastingen ook hard op. Al met al zorgt dit voor een snel stijgende energierekening. Kijk dus eens naar de kosten van je huidige energierekening. Misschien is overstappen wel verstandig. De meeste Nederlanders betalen namelijk teveel voor hun energie en dat is zonde.

Eindejaarsacties

Doordat de energiekosten snel stijgen is het voor energieleveranciers nog belangrijker om te focussen op het werven van nieuwe klanten en het behouden van hun klanten. Doordat de prijzen zo snel stijgen stappen consumenten namelijk sneller over. Zij willen natuurlijk de beste prijs voor hun energie. Afgelopen jaar zijn er 1,4 miljoen Nederlanders overgestapt van energieleverancier. Dit is normaal nooit zo hoog. Om nieuwe klanten te werven zijn er veel energieleveranciers die eindejaarsacties opzetten, zij willen natuurlijk zoveel mogelijk klanten werven. Als consument is het dus slim om goed te kijken naar het beste aanbod van een energieleverancier.

Duurzame energie

Veel consumenten stappen over op duurzame energie. Door de stijgende energieprijzen zoeken zij naar andere opties om te besparen op de energierekening. Consumenten kiezen er massaal voor om hun woning beter te isoleren of zonnepanelen aan te laten leggen. De stijgende energieprijzen gaan gepaard met het opwekken van duurzame energie. Er wordt verwacht dat deze trend nog wel even door zal blijven gaan.

Het is als consument momenteel belangrijker dan ooit om bewust te kijken naar je energiekosten. Op dit moment kun je ondanks de stijgende prijzen toch profiteren van eindejaarsacties. Wanneer je dit goed uitzoekt kun je honderden euro’s per jaar besparen.

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
EasySwitch.nl

Start 2019 met het besparen op je maandlasten

Begin het nieuwe jaar met besparingen op je vaste maandlasten, om van 2019 een heel voordelig jaar te maken! Denk bij je vaste maandlasten aan de kosten voor je verzekeringen, het verbruik van energie, de kosten voor een telefoonabonnement, enzovoorts. In dit artikel geven we je een aantal handige tips, die goed van pas kunnen […]

Lees verder