Victor Pak Premium Corner

Buig niet voor de bluf van Poetin

22 september 2022Leestijd: 2 minuten

De Russische president Vladimir Poetin zit klem. Door een gedeeltelijke mobilisatie en nucleaire dreigementen wil hij het Westen angst aanjagen. Nu Oekraïne winst boekt op de Russen, moet het Westen zich niet laten afschrikken door Poetins bangmakerij, schrijft Victor Pak.

Lees dit omslagverhaal: Hoe Poetin de atoomdrempel kan passeren

Een vernederende nederlaag leed het Russische leger begin september. In ruim een week heroverde Oekraïne meer dan 6.000 vierkante kilometer. Een gebied zo groot als de provincies Drenthe en Overijssel. De Oekraïners blijven voorlopig oprukken. Het initiatief in de oorlog die Rusland in februari ontketende, is nu in Oekraïense handen.

Moreel van nieuwe Russische soldaten is twijfelachtig

Met de mobilisatie van 300.000 reservisten wil Poetin zijn strijdkrachten nieuw leven inblazen. Het zijn soldaten met gevechtservaring, al blijft de vraag  hoe roestig die is. De rekruten die Rusland eerder naar het front stuurde, blijken niet altijd goed getraind. Bovendien kost het de Russen moeite om soldaten uit te rusten met modern, werkend materieel – met wapentuig dus dat niet stamt uit de tijd van de Sovjet-Unie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.