Jelte Wiersma Premium Corner

Vrijheid wordt Wilders en Dewinter ontnomen

23 mei 2022Leestijd: 3 minuten

Geert Wilders (PVV) en Filip Dewinter (Vlaams Belang) werden half mei door de burgemeesters van meerdere Brusselse gemeenten verboden daar te gaan wandelen om de ‘islamisering’ te bekijken. De burgemeesters vreesden onlusten. De verboden zijn principieel onjuist. EU-burgers hebben het recht overal in de Europese Unie vrijelijk over straat te gaan en hun mening te uiten, schrijft Jelte Wiersma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.