Premium Lock Kabinet is niet serieus te nemen als oorlogskabinet

06 april 2022Leestijd: 3 minuten
Thermostaat moet omlaag van het kabinet. Foto: ANP

De coalitie is veel te laks met acties tegen het Kremlin. Niet alleen is het kabinet sloom met sancties, het doet ook veel te weinig om minder energie van Rusland af te nemen. Nederland spekt daarmee Poetins oorlogskas. Het is een coalitie van grote woorden en kleine daden, meent Arendo Joustra.

Hoe langer de oorlog in Oekraïne duurt, hoe moeilijker het wordt om lijdzaam te blijven toekijken. Zeker na de beelden uit Boetsja, waar burgers als aangereden honden dood op straat lagen. Geëxecuteerd door het Russische leger, aldus de burgemeester.

Luister ook de podcast met Joris Heijn en Jeroen van Wensen (tekst gaat hieronder verder):

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


Weet Westen al hoe het moet ontsnappen aan gijzeling door Poetin?

Voor minder leed heeft het Westen al vele vredesmissies de wereld over gestuurd. En daarvan geleerd dat je soms beter thuis kunt blijven. Voor Oekraïne geldt dat het Westen ‘niet in oorlog’ is met Rusland en ook niet in een oorlog verzeild wil raken, omdat je dan een derde wereldoorlog hebt, met ellende in het kwadraat.

Tegelijk heeft het Westen zich door de Russische president laten gijzelen met diens nauwelijks verhulde dreigement dat hij kernwapens zal gebruiken als andere landen zich met zijn oorlog bemoeien. Het hoofd koel houden, is daarom het devies, en je noch door de provocaties van Vladimir Poetin noch door de smeekbeden van zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky laten verleiden tot wrijven in een vlek.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw