Premium Lock Lof voor sporters met mentale problemen doet bizar aan

30 juli 2021Leestijd: 3 minuten
Simone Biles tijdens een oefening. Foto: ANP

Piers Morgan gaat genadeloos tekeer tegen Naomi Osaka en Simone Biles die door getob verzaken. Sporters moeten volgens de Britse televisiester gewoon hun best doen en niet zeuren. Daar zit iets in, vindt Gerry van der List.

Misschien heeft Simone Biles wel nooit zoveel lof toegezwaaid gekregen als afgelopen week. De beste turnster aller tijden werd vanzelfsprekend al bejubeld wegens haar imponerende aantal titels. Maar nu krijgt ze ook buitengewoon veel waardering van mensen die haar gymnastische prestaties nooit zo goed hebben gevolgd. De – vreemde  – reden: Biles haakte bij de Olympische Spelen in Tokio af omdat ze mentale problemen zou hebben.

Lees meer over de Nederlandse medaillekandidaten op de Olympische Spelen: 40 kanshebbers voor een medaille op de Olympische Spelen

Eerder oogstte Naomi Osaka om soortgelijke redenen bewondering. De Japans-Amerikaanse toptennisster gaf te kennen met depressiviteit te worstelen en geen zin te hebben in praatjes met journalisten. Toen ze werd gehouden aan haar verplichting de pers te woord te staan, verliet ze Roland Garros en liet ze verstek gaan op Wimbledon.

Sporters moeten altijd willen winnen

Het openlijke getob van Osaka en Biles leidde tot een reeks lovende artikelen. Heel knap dat deze vrouwen een taboe hebben durven doorbreken, zo luidde de boodschap. Zij maken duidelijk dat topsporters met een grote mentale druk te maken hebben.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw