Gerry van der List Premium Corner

Lof voor sporters met mentale problemen doet bizar aan

30 juli 2021

Piers Morgan gaat genadeloos tekeer tegen Naomi Osaka en Simone Biles die door getob verzaken. Sporters moeten volgens de Britse televisiester gewoon hun best doen en niet zeuren. Daar zit iets in, vindt Gerry van der List.

Misschien heeft Simone Biles wel nooit zoveel lof toegezwaaid gekregen als afgelopen week. De beste turnster aller tijden werd vanzelfsprekend al bejubeld wegens haar imponerende aantal titels. Maar nu krijgt ze ook buitengewoon veel waardering van mensen die haar gymnastische prestaties nooit zo goed hebben gevolgd. De – vreemde  – reden: Biles haakte bij de Olympische Spelen in Tokio af omdat ze mentale problemen zou hebben.

Lees meer over de Nederlandse medaillekandidaten op de Olympische Spelen: 40 kanshebbers voor een medaille op de Olympische Spelen

Eerder oogstte Naomi Osaka om soortgelijke redenen bewondering. De Japans-Amerikaanse toptennisster gaf te kennen met depressiviteit te worstelen en geen zin te hebben in praatjes met journalisten. Toen ze werd gehouden aan haar verplichting de pers te woord te staan, verliet ze Roland Garros en liet ze verstek gaan op Wimbledon.

Sporters moeten altijd willen winnen

Het openlijke getob van Osaka en Biles leidde tot een reeks lovende artikelen. Heel knap dat deze vrouwen een taboe hebben durven doorbreken, zo luidde de boodschap. Zij maken duidelijk dat topsporters met een grote mentale druk te maken hebben.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.