Premium Lock BIJ1 en Black Lives Matter willen de geschiedenis herschrijven

30 juli 2021Leestijd: 4 minuten
Sylvana Simons en Quinsy Gario van BIJ1. Foto: ANP

De politieke partij van Sylvana Simons dreigt te ontploffen. De oorzaak is een ideologisch conflict over racisme, schrijft Afshin Ellian. De Black Lives Matter-revolutie is een opstand tegen de geschiedenis om haar in al haar details te herschrijven.

Afshin Ellian

Prof.mr.dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

In de oorlog tussen Sylvana Simons, partijleider van BIJ1, en de voormalige nummer 2 Quinsy Gario trekt Gario voorlopig aan het kortste eind doordat Simons de grote leider niet alleen de zwarten, maar ook de mensheid wil emanciperen. Zij wil ook u bevrijden van de last van de geschiedenis.

Niemand dacht dat aan de linkerflank van de Socialistische Partij (SP) een nog radicalere partij kon ontstaan. De partij van Sylvana Simons bestaat uit twee soorten links-radicalen. De eerste groep bestaat uit links-radicalen (marxisten en neomarxisten) die onder de vlag van de zwarte huidskleur kapitalisme willen bestrijden. Deze fractie lijkt te hebben gewonnen.

De zwarte vlag ter bestrijding van racisme wordt als vervoermiddel voor de antikapitalisten gebruikt. Dit zijn voornamelijk leden en sympathisanten van de Internationale Socialisten en de SP. Racisme is voor hen niets meer dan een symptoom van het kapitalisme. De strijd tegen de Joodse staat, de G7, en humanitaire interventies van het Westen vormen voor hen de kern van hun politiek.

Black Lives Matter wilde Cubaanse demonstranten niet steunen

De tweede hoofdstroming in Bij1 bestaat uit antiracistische links-radicalen. Deze groep ziet in racisme de grootste kwaadaardige vrucht van het kapitalisme. Zonder racisme zou een socialistische, eerlijke samenleving vanzelf ontstaan. Beide fracties zijn een loyale bondgenoot van de zogenoemde woke mensen. Ze wensen naar model van de Verenigde Staten op universiteiten en in de media vergaande veranderingen in te voeren. Hoe komen zij aan hun macht en aanzien? Ze zijn toch een stelletje activisten?

Zij danken hun macht en aanzien aan de onvoorwaardelijke steun van de Democraten in Amerika. De Democraten normaliseerden de links-radicalen. Maar uiteindelijk vielen de wokisten en de beweging Black Lives Matter (BLM) door de mand. De Amerikaanse BLM weigerde Cubaanse demonstranten te steunen, omdat de problemen in Cuba niet zouden zijn veroorzaakt door de Cubaanse dictator, maar door Amerika. Zo denkt ook het despotische regime in Cuba.

Wij zien eenzelfde soort redenering in westerse media rond het islamitische Iran. De links-radicalen zeggen in de mainstream media dat voornamelijk het Westen en vooral Amerika de problemen in Iran hebben veroorzaakt. Dus, in plaats van de Iraanse regering, wordt het Westen verantwoordelijk gehouden voor de misdaden, het wangedrag en mismanagement van de ayatollahs. Dat is ook precies de retoriek die klinkt in Teheran. De links-radicalen zijn de bondgenoten van antiwesterse despoten.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw