Premium Lock Forum is er op uit om Nikki Sterkenburg monddood te maken

17 juni 2021Leestijd: 4 minuten
FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren - ANP

De uitspraken van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren dinsdag tijdens een Kamerdebat over de werkwijze van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), passen in het patroon bij Forum om media en wetenschap verdacht te maken. Voor de mensen die het doelwit zijn van hun heksenjacht, zijn de Forumleden ronduit gevaarlijk, schrijft Fleur Verbeek.

Van Meijeren trapte zijn betoog in de Kamer af met het benoemen van de ‘vergiftigde werksfeer’ bij de NCTV, maar al snel richtte hij zijn vizier op één ambtenaar in het bijzonder: plaatsvervangend hoofd van de afdeling Analyse Nikki Sterkenburg. ‘Hoe beoordeelt de minister het dat zijn ambtenaren er zulke bizarre denkbeelden op nahouden over wat de werkelijke bedreiging vormt voor onze veiligheid hier in Nederland?’ wilde Van Meijeren weten.

Het Kamerlid zinspeelde op een motie met daarin de oproep aan minister van Veiligheid en Justitie Ferdinand Grapperhaus (CDA) om de NCTV te saneren. Hij wil dat Grapperhaus de afdeling goed onder de loep neemt en dat ‘bijvoorbeeld zo’n mevrouw Sterkenburg, waarvan duidelijk is dat ze totaal bizarre ideeën heeft over extreem-rechts, dat die misschien een andere baan zou moeten zoeken’.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw