Premium Lock Het raadsel van de koninklijke tas

26 mei 2021Leestijd: 4 minuten
Koningin Máxima in 2017. Foto: ANP.

Eén van de grootste raadsels van het koninklijk huis is: wat zit er toch in die tas? Van de Britse koningin lijken we het te weten. Van de onze zal het altijd wel onbekend blijven, denkt Liesbeth Wytzes.

Uiteraard zaten wij thuis op 4 mei in devote stilte naar de Dodenherdenking te kijken. Ik heb het idee dat die 2 minuten stilte steeds meer wordt gerespecteerd, en dat is mooi. Maar ik loerde ook naar de outfits van het selecte clubje gasten, deels koninklijk, dat wel naar de Dam mocht. Allen uiteraard in stemmig zwart, hoeden op.

Nu ben ik helemaal geen fan van royalty, ik vind het een beetje een malle vertoning. Het zijn gewone mensen, maar ook weer niet, en alles wat ze doen, wordt breed uitgemeten, terwijl het meestal niets bijzonders is. Dan gaat er één naar school, een ander gaat trouwen, krijgt een baby, gaat scheiden, net als wij allemaal.

Ongetwijfeld heeft Máxima een apart tassenkamertje

Toch viel me deze keer iets op, en dat was de tas van onze koningin. Ongetwijfeld heeft ze er zo veel dat er in huis een apart tassenkamertje is ingericht, waar de tassen in hun eigen zakjes rusten, aan elk zakje een label met een polaroid van de tas die erin zit, zodat de kleedster van Máxima nooit misgrijpt (of zij zelve). Online zijn er talloze foto’s van Máxima en haar lievelingstassen, meestal in het ademloze proza dat elke berichtgeving rond elk koninklijk huis kenmerkt.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw