Liesbeth Wytzes Premium Corner

Het raadsel van de koninklijke tas

26 mei 2021Leestijd: 4 minuten

Eén van de grootste raadsels van het koninklijk huis is: wat zit er toch in die tas? Van de Britse koningin lijken we het te weten. Van de onze zal het altijd wel onbekend blijven, denkt Liesbeth Wytzes.

Uiteraard zaten wij thuis op 4 mei in devote stilte naar de Dodenherdenking te kijken. Ik heb het idee dat die 2 minuten stilte steeds meer wordt gerespecteerd, en dat is mooi. Maar ik loerde ook naar de outfits van het selecte clubje gasten, deels koninklijk, dat wel naar de Dam mocht. Allen uiteraard in stemmig zwart, hoeden op.

Nu ben ik helemaal geen fan van royalty, ik vind het een beetje een malle vertoning. Het zijn gewone mensen, maar ook weer niet, en alles wat ze doen, wordt breed uitgemeten, terwijl het meestal niets bijzonders is. Dan gaat er één naar school, een ander gaat trouwen, krijgt een baby, gaat scheiden, net als wij allemaal.

Ongetwijfeld heeft Máxima een apart tassenkamertje

Toch viel me deze keer iets op, en dat was de tas van onze koningin. Ongetwijfeld heeft ze er zo veel dat er in huis een apart tassenkamertje is ingericht, waar de tassen in hun eigen zakjes rusten, aan elk zakje een label met een polaroid van de tas die erin zit, zodat de kleedster van Máxima nooit misgrijpt (of zij zelve). Online zijn er talloze foto’s van Máxima en haar lievelingstassen, meestal in het ademloze proza dat elke berichtgeving rond elk koninklijk huis kenmerkt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.