Philip van Tijn Premium Corner

De week na de onthoofding, in Frankrijk en in Nederland

25 oktober 2020Leestijd: 5 minuten

Een week geleden, anderhalf etmaal na de onthoofding in Parijs van de leraar Samuel Paty, schreef Philip van Tijn: deze gruwelijke daad (zelfs zo’n begrip, realiseer ik me, wordt sleets na alle gruwelijke daden die de afgelopen twintig jaar overwegend door moslims zijn gepleegd) zou wel eens de druppel kunnen zijn, een keerpunt. Menigeen vond mij veel te optimistisch; iets wat decennia heeft voortgewoekerd, is niet (of nauwelijks) meer te keren, is een veelgehoorde mening.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.