Premium Lock Vervroegde vrijlating Van Laarhoven verbaast

13 augustus 2020Leestijd: 3 minuten
Johan van Laarhoven en zijn vrouw Tukta bewoonden in Thailand een villa op een luxe golfresort bij Pattaya. Met zijn broer Frans investeerde hij in vastgoedprojecten. Omdat buitenlanders geen bezit mogen hebben, staan de vennootschappen op naam van Tukta

Eerst reisde de minister zelve naar Thailand om zijn overplaatsing naar Nederland te pleiten, nu komt hij in weerwil van de afspraken een jaar eerder vrij. De voorkeursbehandeling voor drugshandelaar en witwasverdachte Johan van Laarhoven kent geen grenzen, meent René van Rijckevorsel.

Was dit een goedkope thriller, dan zou de ontknoping zijn dat Van Laarhoven zwaar belastende informatie heeft over de minister van Justitie. Want zo bizar is de gang van zaken rond de Tilburgse drugsdealer.
Lees ook dit verhaal dat Gerlof Leistra maakte voor het kerstnummer over Johan van Laarhoven: 103 jaar in cel om witwassen
Van Laarhoven (60) is in 2014 in Thailand opgepakt en tot 103 jaar celstraf veroordeeld (later teruggebracht tot 75 jaar) wegens het witwassen van de inkomsten van zijn coffeeshops in Tilburg en Den Bosch. Met zijn broer Frans investeerde hij drugsmiljoenen in grond en vastgoedprojecten. Omdat een buitenlander in Thailand vrijwel geen bezittingen mag hebben, zetten ze alles op naam van Johans veel jongere Thaise echtgenote Tukta.
Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw