René van Rijckevorsel Premium Corner

Vervroegde vrijlating Van Laarhoven verbaast

13 augustus 2020

Eerst reisde de minister zelve naar Thailand om zijn overplaatsing naar Nederland te pleiten, nu komt hij in weerwil van de afspraken een jaar eerder vrij. De voorkeursbehandeling voor drugshandelaar en witwasverdachte Johan van Laarhoven kent geen grenzen, meent René van Rijckevorsel.

Was dit een goedkope thriller, dan zou de ontknoping zijn dat Van Laarhoven zwaar belastende informatie heeft over de minister van Justitie. Want zo bizar is de gang van zaken rond de Tilburgse drugsdealer.
Lees ook dit verhaal dat Gerlof Leistra maakte voor het kerstnummer over Johan van Laarhoven: 103 jaar in cel om witwassen
Van Laarhoven (60) is in 2014 in Thailand opgepakt en tot 103 jaar celstraf veroordeeld (later teruggebracht tot 75 jaar) wegens het witwassen van de inkomsten van zijn coffeeshops in Tilburg en Den Bosch. Met zijn broer Frans investeerde hij drugsmiljoenen in grond en vastgoedprojecten. Omdat een buitenlander in Thailand vrijwel geen bezittingen mag hebben, zetten ze alles op naam van Johans veel jongere Thaise echtgenote Tukta.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.