Victor Pak Premium Corner

Harris als saaie keuze toont vooruitgang Verenigde Staten in rassendiscussie

18 augustus 2020

De bejaarde Joe Biden heeft Kamala Harris tot kroonprinses gemaakt van de Democratische Partij. Zij moet de vicepresident worden als Biden in november de presidentsverkiezingen van Donald Trump wintDat Harris als een saaie keuze wordt gezien, bewijst dat Amerika in de rassendiscussie nog altijd vooruitgang boekt, schrijft Victor Pak.

Acht jaar lang leerde Joe Biden de klappen van de zweep kennen als vicepresident onder Barack Obama. In zijn zoektocht naar een running mate had hij één harde eis: het moest een vrouw worden en liefst van afro-Amerikaanse achtergrond. Daarmee kwam hij uit bij Kamala Harris. De 55-jarige Senator namens de staat Californië moet met Biden net zo’n maatje worden als hijzelf acht jaar was van Obama.

Veilige keuze

TrumpOndanks de coronacrisis zijn Trumps kiezers hartstikke tevreden. Kan dat genoeg zijn om te worden herkozen?

Harris is voor Biden de veilige keuze: ze behoort tot de gematigde vleugel van de Democratische Partij, maar beantwoordt aan de roep om meer diversiteit. Als dochter van een Jamaicaanse vader en Indiase moeder kwalificeert ze als zwarte Amerikaanse. Ze groeit op in een zwarte wijk in de stad Berkeley en wordt per bus naar een witte school gebracht. Dat type vervoer is ingesteld om scholen diverser te maken na de afschaffing van de rassenscheiding.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.