Jelte Wiersma Premium Corner

Coronales: leg macht dichter bij burger

17 juni 2020

‘Niet alles moet meer zo vaak in Parijs worden bepaald,’ zei de Franse president Emmanuel Macron zondag in zijn vierde corona-toespraak voor Frankrijk. Macron wil zijn land decentraliseren. Ook de Britse premier Boris Johnson flirt met decentralisatie. Eindelijk dringt door dat te veel macht is opeengehoopt in nationale hoofdsteden. Deze trend zet ook vragen bij de centralisering van macht in Brussel, schrijft Jelte Wiersma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.