Arendo Joustra Premium Corner

Rechtse omroep hoort zich niet te laten betalen door overheid

25 november 2019Leestijd: 2 minuten

Een rechtse omroep die wordt betaald met belastinggeld is een contradictio in terminis, schrijft Arendo Joustra. Je kunt niet kritisch zijn op de overheid en tegelijk door diezelfde overheid worden betaald. Je kunt wel streven naar onafhankelijkheid en steeds verkondigen dat je het bent, maar daarom is het nog niet zo. Denk aan het bekende gezegde: wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Hilversum is al vergeven van omroepen die worden betaald door de overheid en dus goed beschouwd niet onafhankelijk zijn. Dat blijkt ook steeds. De overheid is voor deze omroepen uiteindelijk het enige referentiekader. Alle problemen in de samenleving moeten worden opgelost door de overheid of een instantie van de overheid.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.