Premium Lock Rechtse omroep hoort zich niet te laten betalen door overheid

25 november 2019Leestijd: 2 minuten
Journalist Arnold Karskens. Foto: ANP.

Een rechtse omroep die wordt betaald met belastinggeld is een contradictio in terminis, schrijft Arendo Joustra. Je kunt niet kritisch zijn op de overheid en tegelijk door diezelfde overheid worden betaald. Je kunt wel streven naar onafhankelijkheid en steeds verkondigen dat je het bent, maar daarom is het nog niet zo. Denk aan het bekende gezegde: wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Hilversum is al vergeven van omroepen die worden betaald door de overheid en dus goed beschouwd niet onafhankelijk zijn. Dat blijkt ook steeds. De overheid is voor deze omroepen uiteindelijk het enige referentiekader. Alle problemen in de samenleving moeten worden opgelost door de overheid of een instantie van de overheid.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw