Gerlof Leistra Premium Corner

Familiegeheimen nekken Willem Holleeder

05 juli 2019Leestijd: 2 minuten

Levenslang voor Willem Holleeder als opdrachtgever van vijf liquidaties was onontkoombaar, maar het snoeiharde vonnis verraste toch. De rechtbank acht de belastende verklaringen betrouwbaar. Het Openbaar Ministerie dankt die zege aan de twee kroongetuigen, maar vooral aan de twee zussen van Holleeder. Hun geheime opnamen bleken goud waard, zegt Gerlof Leistra.

Tegenover zijn zussen Astrid en Sonja toonde Willem Holleeder zijn ware gezicht. Tierend en dreigend maakte hij na zijn vrijlating in 2012 van zijn hart geen moordkuil. De geheime geluidsopnamen zijn ontluisterend en onderbouwen de belastende verklaringen die zijn zussen vanaf 2013 in het diepste geheim bij de politie aflegden. Terwijl hun broer zich onbespied waande, sprak hij doodleuk over zijn rol bij de liquidaties van onder anderen zijn zwager Cor van Hout, vastgoedbaron Willem Endstra en crimineel John Mieremet.

Dodenlijstje van Holleeder

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.