Premium Lock Familiegeheimen nekken Willem Holleeder

05 juli 2019Leestijd: 2 minuten
Proces Holleeder in Amsterdam. Beeld: ANP

Levenslang voor Willem Holleeder als opdrachtgever van vijf liquidaties was onontkoombaar, maar het snoeiharde vonnis verraste toch. De rechtbank acht de belastende verklaringen betrouwbaar. Het Openbaar Ministerie dankt die zege aan de twee kroongetuigen, maar vooral aan de twee zussen van Holleeder. Hun geheime opnamen bleken goud waard, zegt Gerlof Leistra.

Tegenover zijn zussen Astrid en Sonja toonde Willem Holleeder zijn ware gezicht. Tierend en dreigend maakte hij na zijn vrijlating in 2012 van zijn hart geen moordkuil. De geheime geluidsopnamen zijn ontluisterend en onderbouwen de belastende verklaringen die zijn zussen vanaf 2013 in het diepste geheim bij de politie aflegden. Terwijl hun broer zich onbespied waande, sprak hij doodleuk over zijn rol bij de liquidaties van onder anderen zijn zwager Cor van Hout, vastgoedbaron Willem Endstra en crimineel John Mieremet.

Dodenlijstje van Holleeder

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw