Premium Lock Zijn de jihadkinderen uit het ‘kalifaat’ onschuldig?

14 april 2019Leestijd: 4 minuten
Kinderombudsman Margrite Kalverboer. Foto: ANP.

Laat het gezever over de zielige jihadbruiden en de nog zieliger jihadkindjes alsjeblieft ophouden, schrijft Philip van Tijn. En laat mevrouw Kalverboer, onze kinderombudsman, zich maar eens richten op het vele dat in Nederland nog niet volmaakt is.

Philip van Tijn

Philip van Tijn is bestuurder, toezichthouder en adviseur. Hij schrijft wekelijks op zondag een blog over de acutualiteit.

Bij haar kandidatuur zei Margrite Kalverboer destijds dat ze deze functie ‘vanuit haar wetenschappelijk achtergrond’ zou invullen. In de praktijk betekende dit dat ze hartstochtelijk voor het kinderpardon was, omdat die kinderen hier geworteld zijn en even fel strijdt ze voor terugkeer van de jihadkinderen, omdat ze daar niet goed geworteld zijn. Wetenschap?

De feiten. Sinds 2013 trok een aantal overwegend jonge mannen en vrouwen naar het Midden-Oosten om daar in het zogeheten kalifaat te gaan wonen en de vijanden daarvan te bestrijden. Een religieuze hersenschim. Kleine kinderen werden meegenomen of werden later daar geboren. In en door dat kalifaat zijn gruwelijke, mensonterende dingen gebeurd.

Wie vrijwillig in het ‘kalifaat’ was, is per definitie medeschuldig

Wie daar precies wat heeft gedaan, is bijna niet na te gaan, maar per definitie is iedereen die daar vrijwillig zat medeschuldig. Bij Oostfront-strijders werd in 1945 ook niet precies nagegaan hoeveel Russische en Poolse burgers, Joden en niet-Joden, zij hadden vermoord.

Bovendien zijn er toch al met al heel wat getuigenissen over de wandaden, vooral van degenen die daar tot het laatst zijn gebleven. Ook vrouwen die niet in de keuken stonden, zoals nu wordt beweerd. Neem nou Angela B. (ook Portugese nationaliteit) die tot de dag van vandaag niet echt afstand neemt van het kalifaat en de gruwelen, maar wel de hele wereld de dood van haar dochtertje verwijt. Haar man Fabio maakte al die gezellige video’s over executies.

De Kalverboeren en de politici van partijen die altijd vinden dat we aan onszelf alle fatsoenseisen moeten stellen, maar aan anderen géén, vinden dat wij de plicht hebben om de kinderen met hun moeders terug te halen. Want kinderen zijn per definitie onschuldig, ze hebben de Nederlandse nationaliteit en anders worden het ‘tikkende tijdbommen’.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw