René van Rijckevorsel Premium Corner

Uitstel Brexit is slappe hap, maar voor Nederland de beste optie

11 april 2019Leestijd: 2 minuten

Uitstel van de Brexit leidt tot ergernis en verveling bij de neutrale toeschouwer, terwijl de voortdurende klucht ook de energie uit de Europese politiek slurpt. Toch is Nederland wel degelijk gebaat bij het voorkomen van een no deal, schrijft René van Rijckevorsel.

Nou, nou, de Britse premier Theresa May heeft tot 31 oktober genade gekregen. Nog 204 dagen hebben de Britten om tot een voor alle partijen aanvaardbare Brexit te komen.

Vele Britten zullen zich diep schamen voor de hangende pootjes. Slappe hap! Ooit stoere bedwingers van de wereldzeeën, nu bedelend om respijt op het zo vaak beschimpte vasteland. Brexit is in plaats van een bevrijdende exercitie een beschamende vertoning geworden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.