Syp Wynia Premium Corner

Gele hesjes: onvrede mondiale afspraken zal ook Nederland treffen

04 december 2018Leestijd: 3 minuten

De volkswoede in Parijs is niet fraai, maar wel logisch. De opstand van de ‘gele hesjes’ staat niet op zichzelf, schrijft Syp Wynia. Door internationale afspraken met grote invloed op het leven van burgers, die niet worden gehoord, neemt ook in Nederland de onvrede toe.

De G20 kwam bijeen in Buenos Aires, een deel van het gezelschap spoedde zich vervolgens naar het Poolse Katowice, voor het klimaat. Het gezelschap verplaatst zich dan verder naar de Marokkaanse stad Marrakesh – voor het migratiepact van de Verenigde Naties. Waarna de EU-leiders naar Brussel gaan om de eurolanden verder met elkaar te verknopen.

Globalisten zwermen rond om akkoorden te sluiten die hele wereld raken

Er zwermen voortdurend politici, diplomaten, lobbyisten en activisten rond de globe, onderling akkoorden sluitend die de hele wereld raken. Het heet dan wel dat de internationale samenwerking onder druk staat. Maar intussen worden er op regionale (Europese) schaal, dan wel op wereldschaal onafgebroken nieuwe verdragen en regels afgesproken, die het leven van burgers verregaand beïnvloeden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.