Gerlof Leistra Premium Corner

Privacyregels moeten niet de bestrijding van misdaad onnodig in de wielen rijden

20 augustus 2018

Dat de gemeente Amsterdam de privacy van tientallen hangjongeren schond door hun verkeer op Facebook in kaart te brengen, lijkt de omgekeerde wereld. Is de bescherming van privacy niet doorgeschoten als openbare bronnen maar beperkt gebruikt mogen worden?

Hangjongeren zijn een plaag voor hun omgeving als ze geen strobreed in de weg wordt gelegd. Agressie, overlast, straatcriminaliteit en intimidatie maken onschuldige burgers en ondernemers het leven zuur.

In een poging zicht te krijgen op twee grote groepen in Zuid en Noord bracht de gemeente hun verkeer op Facebook in kaart. Wie hadden contact met elkaar? Hoe vaak? Wie zijn de hoofdrolspelers? En waarover spraken zij?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.