Facebook Premium Corner

Asociaal netwerk: uw privacy op Facebook in 22 vragen

27 maart 2018Leestijd: 13 minuten

Een schimmige alliantie met Cambridge Analytica stortte Facebook in de grootste crisis uit zijn bestaan. Wat doet Mark Zuckerberg toch met uw data? Bij wie zijn uw gegevens wel veilig? En is het einde van Facebook nabij?

In zijn nieuwjaarstoespraak zei oprichter Mark Zuckerberg (33) dat 2018 het jaar van Facebook zou worden. De jonge techmiljardair zou wel eens gelijk kunnen krijgen, maar ongetwijfeld niet op de manier die hij in gedachten had.

Facebook ligt enorm onder vuur. Uitgerekend Brian Acton, mede-oprichter van de door Facebook overgenomen populaire chatdienst WhatsApp, roept het publiek op tot een boycot van Facebook. Directe aanleiding voor die actie is het schandaal rond Cambridge Analytica, een dubieuze Amerikaans-Britse consultancyfirma die illegaal gegevens van 50 miljoen Facebookgebruikers wist te bemachtigen. Die gebruikte ze onder meer in de verkiezingscampagne van Donald Trump.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.