Geerten Waling Premium Corner

Angst voor discriminatie werkt het juist in de hand

31 juli 2018Leestijd: 3 minuten

De angst om te discrimineren is zo groot dat discriminatie juist op de loer ligt. Zo bevatten vacatures tegenwoordig bijna altijd een verwijzing naar de ambitie van de toekomstige werkgever om ‘inclusief’ te zijn en een ‘divers’ medewerkersbestand te onderhouden. Sollicitatie van vrouwen en mensen met een biculturele achtergrond wordt vaak expliciet aangemoedigd.

Op zich niets mis mee, dat aanmoedigen. Ik zie voor de verandering ook graag een vrouw achter een vuilniswagen, of een man in de kraamzorg. Gelijkheid, blijheid, toch? En vooral: doe wat je gelukkig maakt. Minderheden aanmoedigen te solliciteren kan het goede signaal afgeven dat iedereen een eerlijke kans maakt. Maar wat meestal wordt weggelaten, is de belofte dat de werkgever sollicitanten expliciet níet zal selecteren op etniciteit, geslacht of geaardheid.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.