Arendo Joustra Premium Corner

De NPO heeft een drastische reset nodig

30 juni 2018

Een rol die de publieke omroep altijd met verve speelt, is die van slachtoffer. De NPO heeft het grootste budget van alle mediaorganisaties, maar doet alsof hij door Den Haag voortdurend wordt mishandeld, getreiterd en gepest.

Geen organisatie in Nederland die zo vaak ach en wee roept als de NPO. En als een verwend kind altijd om een uitzonderingspositie vraagt. Je moet maar durven.

NPO speelt doorzichtig spel

Toegegeven, het spel wordt meesterlijk gespeeld. Zo vindt het kabinet dat de NPO moet bezuinigen om tegenvallende advertentie-inkomsten op te vangen. Dat moeten alle media, maar de NPO weet het zo te spelen dat het lijkt of Den Haag de omroepen een extra bezuiniging oplegt. Het liefst ziet de NPO dat de belastingbetaler het verschil bijpast. Terwijl de NPO een budget heeft waarvan je een heel academisch ziekenhuis kunt betalen.

Om druk uit te oefenen op Den Haag, suggereert de NPO dat de omroepen gaan schrappen in ‘journalistieke’ programma’s als Brandpunt en Andere Tijden. Dat dreigement moet in Den Haag een lobby op gang brengen die het kabinet moet laten inbinden. Een doorzichtig spel, waarin minister voor Media Arie Slob (ChristenUnie) niet zal trappen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.