Jelte Wiersma Premium Corner

Kurz en Di Maio moeten de vrijheden van 1968 en 1989 redden

12 juni 2018Leestijd: 4 minuten

In 1968 werd de culturele vrijheid gewonnen, in 1989 de economische. Dit heeft geleid tot een grenze(n)loze wereld. Die grenze(n)loosheid dreigt de verworvenheden van ’68 en ’89 te ondermijnen. Het is aan een nieuwe generatie politici onder wie Sebastian Kurz en Luigi Di Maio om grenzen te trekken en zo de vrijheden van ’68 en ’89 te redden, schrijft Jelte Wiersma in zijn wekelijkse essay.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.